Categorii
Intrebari de la cititori

Cat costa sa faci o casa tip garsoniera, amprenta 30 mp?

Cat costa sa faci o casa tip garsoniera, adica o baie, dormitor si o bucatarie, in total 30 mp amprenta la sol.
M-ar interesa doar raspunsurile celor care au habar si stiu ceea ce inseamna sa ridici o casa de la fundatie.
Va multumesc,


Intrebare de la Teodora, pe adresa redactiei: Cat costa sa faci o casa tip garsoniera, amprenta 30 mp?

7 răspunsuri la “Cat costa sa faci o casa tip garsoniera, amprenta 30 mp?”

Teodora. In primul rind faci cerere la primarie pentru autorizatie altfel platesti amenzi cit casa. E bine sa specifici ca o construiesti in regie proprie (adica nu angajezi arhitect sau constructor) . Daca ai teren la oras ai un set de reguli de amplasare, daca e vorba de teren extravilan sint alte reguli. 1.Poti incarca proiectul tau (schita) pe YPLON.ro si primesti nesecarul de materiale si costurile inclusiv anveloparea (cu materioale clasice adica caramida si acoperis). 2. Iti propun o solutie MODERNA-IEFTINA-RAPIDA -CONTAINERELE MARINE-au diferite marimi-ca la lego poti cupla intre ele cit necesar de spatiu ai, poti sa le montezi pe picioare de boltari, nu ai nevoie de atitea autorizatii sau sa torni o placa de beton, ulterior poti sa le reamenajezi in functie de numarul membrilor de famiie sau de bani. Poti sa vezi PREFABECO.RO, CONTAINERE.RO, YOUTUBE-case mici moderne sau LOFT sau CONTAINERE sau DOMURI etc. exista in tara si firme care-ti vind containerele in stare bruta dar si firme care-ti prelucreaza aceste containere in spatii locuibile inclusiv anvelopare, electricitate chiar si panouri solare sau voltaice, instalatii sanitare, mobiliier, terasa, placarea la interior si exterior cu diferite materiale (lemn, piatra, gresie), usi si ferestre sau luminatoare, racordarea la apa/canal si electricitate)Exista firme care-ti lucreaza locuinta direct pe teren sau la fabrica lor apoi o transporta si o racordeaza la utilitati. Containerele marine au un schelet o structura din otel zincat si sint extrem de rezistente asa incit poti cumpara doar scheletul si sa folosesti panouri OSB la exterior sau vezi firma AMVIC sisteme de construit. Pentru TERMOPAN vezi ca exista firme care-ti ofera PLATA IN RATE.Daca ai teren in afara marilor orase pentru montarea de panouri solare sau fotovoltaice poti depune cerere la ministerul mediului ai toate sansele sa primesti o suma de bani astfel incit pe viitor casa ta sa devina ecologica si sa nu mai ai de platit facturi. Pentru acoperis poti opta pentru SISTEM GREEN-terasa cu iarba si flori sau legume. DACA AI RABDARE SA TE INFORMEZI SI SA STUDIEZI CE POSIBILITATI AI CU BANI PUTINI SI MULTA GINDIRE SI AMBITIE VEI REZOLVA PROBLEMA LOCUINTEI PE CARE TI-O DORESTI. SANATATE SI PUTERE DE MUNCA.

Liliana, vad ca faci numai reclama, dar nu i-ai dat niciun sfat consistent Teodorei, sa raspunda doar cei care stiu cat ar costa o astfel de casa. Ma suntem si altii care dorim sa aflam informatii utile si la obiect, nu doar reclame! Asa toti stim sa-l manuim pe Google in asa fel incat sa ne arate ce dorim.

Costu de manopera este de 35 de euro pe mp la rosu pentru cheie 75 de de euro mp manopera. Daca doriti mai multe detali ma puteti gasi pe adresa de email:radu.alin@rocketmail.com sau la nr de tel 0763306645. O zi buna!

Sunt mai multe variante de constructie, bineinteles cu costuri diferite….importanta este cea mai fiabila constructie in raport cu pretul.
Va propun varianta cu :
-fundatie
-placa izolata
-zid de 80-90 cm din caramida sau bca
-restul constructiei inclusiv acoperisul din grinzi de brad 10×10 cm,deci lemn, pereti in structura termoizolatie gr.5 cm,osb10mm, vata minerala bazaltica de 10 cm, folie anticondens, rigips gr 12 mm.
tavan izolat cu vata bazaltica de 10 cm, cu scandura peste grinzi in pod.
-invelitoare tabla tigla
-instalatie electrica, camin de apa si inst de apa
-camin de canalizare si inst de scurgere
-finisaje in preturi medii, gresie, faianta, parchet, zugraveli
Ttotul poate fi realizat fara costurile de proiectare si autorizare care sunt cam de 3000 Ron, la un pret de 16000-17000 euro.
daca sunteti interesati, am telefon 0730 147880.
propunerea mea este realista pentru o lucrare serioasa.

Buna Ziua!Pretul real al casei dv este de 13000 Euro.Eu pot si va asigur ca la pretul acesta se poate constrii aceasta casa.Multumesc!Barbu Ilie.Tel.0754394422.

Am un garaj de 35 m patrati si asi dori in locul lui sa construiesc o casuta salon jos cu bucataria tot una fara despartituri si o baie sus 2 camerute, sau si o baie sus si fara jos, ma intereseaza pretul doar constructia fara acte curent etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *