Categorii
Stiri

Cum arata casa cumparata cu 1 dolar. NU e o gluma!

1-casa james lee inainte de renovare

Cum spuneam, nu este o gluma. Jose si Jennifer Velasquez, un cuplu de americani, au visat timp de aproape un sfert de secol la propriul hotel. Dupa 24 de ani, intr-o buna zi, au dat peste o oferta imposibil de refuzat: autoritatile locale din Memphis, Tennessee, scosesera la vanzare o casa veche pentru incredibila suma de 1$.


Cladirea de patrimoniu cu arhitectura spectaculoasa este compusa din trei corpuri, construite la cativa ani distanta. Primul corp, cel din extremitatea nordica a casei, a fost construit in anul 1848, urmat de al doilea, ridicat in 1852. Cele doua corpuri au fost reunite sub acelasi acoperis 20 de ani mai tarziu, cand a fost ridicata o a treia aripa si au fost efectuate importante lucrari de extindere a proprietatii, iar cladirea a fost inzestrata cu o spectaculoasa fatada in stil Victorian, care a ramas in picioare pana in zilele noastre.

In anul 1929, dupa ce proprietarul a donat-o autoritatilor locale, casa a devenit sediul Colegiului de Arte James Lee din Memphis. Iar dupa ce unitatea de invatamant s-a mutat intr-un sediu nou, constructia a ramas goala vreme de 50 de ani, desi figura ca fiind inchiriata unei asociatii ce intentiona sa o transforme in muzeu, dar n-a facut-o niciodata.

Dupa expirarea contractului de inchiriere sotii Velasquez au reusit sa cumpere cladirea de patrimoniu de la autoritatile locale pentru simbolica suma de 1 USD, angajandu-se sa o transforme intr-o unitate turistica de inalta clasa, respectand restrictiile si cerintele impuse de primarie.

In baza contractului incheiat, cei doi soti aveau la dispozitie doar 12 luni pentru terminarea lucrarilor de renovare si deschiderea oficiala a hotelului. Asa ca s-au pus rapid pe treaba, restaurand cladirea istorica cu multa grija si migala. La finele lucrarilor sotii Velasquez care cheltuisera deja 2,1 milioane USD, s-au ales cu un hotel splendid, ce ofera cazare in cinci apartamente spectaculoase, fiecare dotat cu dormitoare mobilate in stil clasic si cu bai proprii spatioase finisate impecabil.

Sursa foto: 1

2 răspunsuri la “Cum arata casa cumparata cu 1 dolar. NU e o gluma!”

Buna ziua,
IN concluzie aceasta casa a costat 2,1 milioane de dolari,pentru ca atat au scos bietii oameni din buzunar pentru a o aduce la adevar,la noi tot ce sa vandut pe un dolar, cei ce au cumparat, au vandut la fier vechi si au castigat o gramada de bani,vedeti fabricile , fostele C.A.P.-uri,I.A.S.-ri, noroc ca nu a fost un roman pe acolo sa cumpere…..
Cu stima

Spre deosebire de noi, autoritatile locale americane au impus in baza unui contract o gramada de restrictii. Cred ca tocmai din acesta cauza nu au fost multi cumparatori. Oricum, rezultatul este spetaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *