2 comentarii la “Cum se face gratar de curte cu afumatoare?”

  1. cea mai buna afumare a carnii se face cu fum rece, asa cum faceau batranii…asta inseamna ca sursa de fum trebuie sa fie exterioara afumatorii…partea proasta este ca gratarul da mai multa caldura decat fum, mai ales cand se folosesc si carbuni, care in parte sunt de rasinoase.
    sursa de fum trebuie sa fie rumegusul de foioase, adica fag.
    stejarul contine tanin, bradul rasina, nucul iod…etc.
    arderea trebuie sa fie mocnita,fara flacara si caldura, de preferat intr-o soba din tabla ce poate fi improvizata dintr-un recipient metalic…
    legatura intre sursa de fum si afumatoare se realizeaza cel mai usor cu un tub asemenea celui de evacuarea de la hotele de bucatarie…circuitul fumului se optimizeaza dintr-o usita practicata in afumatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.