Categorii
Intrebari de la cititori

De cati muncitori e nevoie si cat dureaza constructia unei fundatii de 80 m?

Pentru efectuarea unei fundatii de 80 m patrati de cati muncitori este nevoie si cate zile necesita lucrarea?? multumesc.


Intrebare de la iulia, pe adresa redactiei: De cati muncitori e nevoie si cat dureaza constructia unei fundatii de 80 m?

6 răspunsuri la “De cati muncitori e nevoie si cat dureaza constructia unei fundatii de 80 m?”

Buna ziua,

Daca terenul in momentul de fata este pregatit – adus la cota – aveti nevoie de maxim 3-4 muncitori cu chef de lucru si cam 4-5 zile pentru sapatura+legare armaturi+cofrare+turnare. Daca terenul nu este pregatit, in functie de natura acestuia(tipul de sol) si de volumul de pamant care trebuie excavat pentru aducerea la cota, s-ar putea sa aveti nevoie si de un utilaj pentru excavat. Aceste sapaturi nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 zile.
Ca si o comparatie, orientativa, la o lucrare de-a mea, unde terenul era in panta si aveam o diferenta de nivel de 3m si am excavat aproximativ 800 de metri cubi de pamant sapaturile le-am terminat in 4 zile, suprafata totala era de 350mp. Sapaturile pentru fundatie(pentru stalpi care aveau la o cota de -2,3m(8 stalpi) si zidul de sprijin la cota -1,7m am terminat de turnat fundatia in 7 zile cu 3 muncitori (sapaturi+beton de egalizare+armaturi+cofrat+turnat). Asta ca sa va faceti o idee.

Daca mai aveti intrebari, va raspund cu drag. E-mail:constantin@solutiapotrivita.ro

Domnule Constantin va cam incurcati in socoteli, o fundatie nu se poate face in 4-5 zile,indiferent de teren,avem fundatia,elevatia,umplutura de pamant,compactare,strat de pietris,polistiren,folie,plase de legat,cu trei oameni chiar de sunt roboti sa munceasca 24/24 ore pe zi nu fac fata,nu am pus la socoteala de legat fierul,grinzi,mustati stalpi,turnare betoane in etape…
pentru o fundatie sunt necesare cel putin zece zile.

SC.Lazar Total Constructii
Manopera constructii case la rosu 35 euro/mp
Manopera constructii case la cheie 85 euro/mp
Oferim factura,chitante,dirigintie de santier
Cartea tehnica a constructiei,pentru detalii
va rugam sa accesati gimiana. ro
Cu stima si respect,
Mihai Lazar
0766813228

Depinde de fundatie ca nu seamana una cu alta chiar daca au aceiasi suprafata.Eu am facut cu inca 4 baieti o fundatie de 120 M.P. in 27 de zile lucratoare.Betonul(116 M.C.) a fost turnat cu CIFA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *