Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Este posibila placarea cu beton armat peste dusumeaua unui pod de casa?


Este posibila placarea cu beton armat peste „dusumeaua” unui pod de casa, din grinzi, intre ele bete, cu paie si pamant, bineinteles dupa consolidarea casei?
Cofragul de scandura (sau de dulapi) ce se va face, in vederea turnarii placii de beton de 10 cm, peste podul existent, ramane captiv in pod dupa turnare, sau se poate cumva recupera?
Cofragul, pentru a umple golul fata de podul existent, poate fi confectionat din scanduri la baza aseazate direct pe pod, una langa alta, pe toata suprafata podului (de preferinta din vechea asteriala), peste care se aseaza din loc in loc distantiere din capete de grinda, asezate in picioare, peste care se aseaza alt strat de astereala mai veche ori scandura mai noua (sau dulapi)
Ce ziceti, se poate asa?
Ca sa nu mai desfac tavanul casei.. il sprijin din interiorul camerelor existente cu popi metalici, sprijiniti in partile opuse pe dulapi, care sa fie asezati atat pe pardoseala parterului cat si pe tavanul camerei! Ce ziceti, e bine asa?


Intrebare de la Daniel, pe adresa redactiei: Este posibila placarea cu beton armat peste dusumeaua unui pod de casa?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Sorin Ionita in decembrie 6th, 2014

Buna Daniel,
Posibil? Suntem in tara tuturor posibilitatilor :), glumesc insa nu ti-as recomanda sa folosesti tehnologia explicata de tine!
Sa ne lamurim un pic, casa are fundatie(din care si de cat), are stalpi(ce dimensiune), centura, peretii sunt din caramida?
Dupa cum spui ca tavanul este din sipci si pamant este foarte probabil ca celeenumerate de mine mai sus sa nu existe si atunci cel mai ieftin ar fi sa darami tot si sa o iei de la „0”(fundatie)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii