Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O garsoniera si jumatate perfect organizata – IMAGINI

1-living si bucatarie open space garsoniera 36 metri patrati


Poate te-ai plictisit de interioarele in stil scandinav imbracate integral in alb. Adevarul e ca, cel putin la prima vedere, toate apartamentele si casele din tarile nordice par amenajate de aceeasi echipa de designeri si stilisti. Dar, asa cum am mai spus, locuitorii peninsulei scandinave sunt nevoiti sa aleaga culoarea alba pentru amenajarea si finisarea locuintelor deoarece se confrunta cu permanenta lipsa a luminii naturale, iar albul – stiut lucru – are puterea de a reflecta lumina.

Astazi vreau sa-ti arat o garsoniera si jumatate din Suedia. De ce ii spun asa? Pentru ca, desi are doar 35,5 metri patrati, a fost impartita atat de ingenios, incat pe langa livingul si bucataria amenajate in regim open space, in aceeasi incapere a fost proiectat si un mini dormitor. Si, in mod curios, garsoniera nu pare mica deloc. Ca sa intelegi cum este posibil asa ceva, vezi schita apartamentului in imaginile din galeria foto de mai jos.

Imi place ca pentru delimitarea fiecarei zone din singura camera a locuintei s-au folosit diferite tipuri de finisaje in diferite nuante, chiar daca albul predomina si aici. Asa cum spuneam si mai sus, nu exista perete despartitor intre bucatarie si living si totusi, pentru a delimita vizual cele doua spatii, echipa de stilisti care s-a ocupat de amenajarea micutei garsoniere a ales sa zugraveasca peretii din zona livingului intr-o nuanta deschisa de gri, pastrand albul pentru zona bucatariei. Fasia verticala de caramida dintre cele doua zone de activitate face tranzitia de la alb la gri si invers extrem de fireasca, fara sa sara in ochi. Aceasta nu este altceva decat o portiune de perete decopertata in scop decorativ care, impreuna cu candelabrul din cristal suspendat deasupra locului de luat masa, ii adauga micutei garsoniere amenajate in stil scandinav o placuta nota eclectica.

Dormitorul in nisa – o idee de retinut

De cele mai multe ori, lipsa spatiului ii face pe proprietarii garsonierelor sa utilizeze canapeaua din fata televizorului si in calitate de pat – o solutie de compromis, rareori suficient de odihnitoare. In acest caz designerii au gasit solutia ideala de amenajare a unui dormitor in ciuda suprafetei reduse a garsonierei, oferindu-i proprietarului nu doar un loc intim, odhnitor si confortabil pentru somn, ci si posibilitatea gazduirii peste noapte a rudelor sau prietenilor, pe canapeaua din sufragerie. Astfel, patul a fost ascuns intr-o nisa construita intr-unul dintre colturile camerei, formand un alcov cu unul dintre pereti imbracat in tapet decorativ albastru cu imprimeu vintage. Imi place ideea si cred ca e de retinut sau, cum imi place sa spun, e de notat in carnetelul cu idei faine 🙂

O baie alba tipic scandinava

Faianta de culoare alba, dar si cabina de dus din caramida de sticla lumineaza si maresc baia mica. Pentru depozitarea prosoapelor si a produselor de igiena pe pereti au fost montate, din loc in loc, rafturi din lemn. Contrastul elegant alb-negru obtinut cu ajutorul rafturilor de deasupra vasului de toaleta este specific stilului scandinav si se regaseste in mai toate interioarele din tarile nordice.

Ei, si ca sa nu-i lipseasca nimic, in cei aproape 36 metri patrati ai garsonierei au incaput si un birou, dar si un dressing extrem de incapator si bine organizat. Vezi galeria foto de mai jos.

Sursa foto: alvhemmakleri.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *