Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O splendida casuta rustica de vacanta – IMAGINI

1-casuta de vacanta sef ikea spania


Cei mai multi oameni abia asteapta sa se termine programul de munca si sa ajunga acasa, unde nimic nu le mai aminteste de problemele de serviciu. Nu este si cazul responsabilului cu amenajarea interioara a magazinelor Ikea din Spania.

Dupa mai multi ani petrecuti in Suedia, Lorenzo Meazza a realizat ca este indragostit de traditiile si stilul rustic scandinav. Asa ca a decis sa-si cumpere o casuta de vacanta intr-o zona rurala de acolo, pe care a amenajat-o – cum altfel?! – cu mobilier si accesorii decorative produse de compania la care lucreaza.

Construita in a doua jumatate a secolului 18, casuta din lemn a apartinut, vreme de mai multe generatii, unei familii de fermieri. In momentul achizitiei, vechea constructie nu avea apa si curent electric, dar nici baie. Asa ca acestea au fost primele si cele mai importante investitii ale spaniolului. In ce priveste renovarea interiorului, Lorenzo a ales sa foloseasca aceleasi culori care existau deja in casa: alb in combinatie cu nuante pastelate de crem, bej, si verde albastrui – toate specifice zonei.

Decor rustic scandinav

Cu ochiul format si obisnuit deja cu toate piesele de mobilier comercializate in magazinele Ikea, noul proprietar al casei a stiut ce elemente sa combine pentru a obtine un interior specific scandinav. Pe langa mobilierul alb din lemn sau din fier forjat vopsit, a folosit multe decoratiuni textile din fibre si tesaturi naturale, in nuante pastel, asa cum cerea decorul. Iar pentru a intari ideea de stil rustic, pe langa mobilierul si decoratiunile noi, Lorenzo a presarat, ici-colo, cate un element vechi din lemn: biroul comoda de pe hol – o piesa de mobilier autentic suedeza pictata manual ce dateaza din anii 1800, masa asezata in fata pervazului din bucatarie, cufarul de sub geamul din living sau noptiera din camera fiicelor sale.

O bucatarie in care timpul sta in loc

Primitoare, confortabila si calduroasa, bucataria este adorata de intreaga familie. Tavanul si pardoseala de culoare alba ii adauga profunzime si o fac mai luminoasa, iar tapetul decorativ bej cu motive florale albe accentueaza stilul rustic al incaperii.

Dintre toate piesele de mobilier din bucatarie cel mai mult imi place bancuta din lemn, care este si preferata celor doua fiice ale proprietarilor, povesteste Lorenzo.

Un dormitor rustic si o casuta de joaca pentru fetite

De parca un dormitor in mansarda, dotat cu absolut tot ce-si pot dori doi copii, n-ar fi fost de ajuns, fiicele responsabilului cu amenajarea interioara a magazinelor Ikea din Spania au mai primit o camera. De fapt, o intreaga casuta, cu intrare separata, amenajata intr-o anexa a casei. Si daca in dormitorul mansardat culoarea principala este bleul pal, asezonat cu albul tavanului si al pardoselii, dar si cu diafanele motive florale ce rasar din asternuturile paturilor din fier forjat vopsit in alb, in casuta de joaca te intampina un decor roz, jucaus, completat cu nuante placute de verde si galben pastel care compun, impreuna, o atmosfera incantatoare de permanenta vacanta de vara.

Intreaga casuta, felul in care arata acum, dupa renovare, este un vis devenit realitate, in care isi petrece unele dintre cele mai frumoase clipe din viata, adauga Lorenzo Meazza.

sursa foto: elmueble.com

Un răspuns la “O splendida casuta rustica de vacanta – IMAGINI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *