Categorii
Intrebari de la cititori

Am o casa in curs de amenajare si vreau cateva sfaturi de la voi

Buna ziua. Am o casa in curs de amenajare. Holul lung, are in stanga sa dormitorul si baia, in fata – bucataria si in dreapta livingul open space. Ce culoare sa alegem usile de la cele 3 camere daca holul este placat cu gresie deschisa travertin? In livingul open space inca nu ne-am hotarat ce culoare vom alege parchetul.
Multumim.


Intrebare de la Adriana, pe adresa redactiei: Am o casa in curs de amenajare si vreau cateva sfaturi de la voi.

2 răspunsuri la “Am o casa in curs de amenajare si vreau cateva sfaturi de la voi”

In primul rand, pentru a te decide asupra nuantei usilor de interior ar trebui sa stabilesti cat de vizibile vrei sa fie acestea in decorul de ansamblu al casei, daca vrei sa contrasteze sau sa se confunde pe fundalul peretilor.

Din descrierea ta inteleg ca locuinta nu este foarte mare, ceea ce ma face sa inclin spre alegerea unor usi de culoare deschisa: albe, cu furnir ce imita nuanta si textura artarului, fagului etc. Mie, personal, imi plac cel mai mult usile albe, le consider potrivite oricarui decor, fie el modern, clasic sau minimalist. In ajutorul definirii stilului vine mai degraba designul usilor decat culoarea.

Pe de alta parte, daca doresti ca usile sa contrasteze cu peretii, poti alege dintre modelele in culori mai inchise care sa armonizeze cu nuanta travertinului de pe hol. O culoare frumoasa, nu foarte inchisa, o au usile cu furnir ce imita nuanta nucului (atentie! nuanta poate varia de la un producator la altul). Aceasta alegere este potrivita mai ales pentru interioarele in care predomina elementele decorative si/sau piesele de mobilier din lemn masiv.

Buna seara.
Stimate doamna, usile sunt ultimul rand de finisaj pe care dvs va trebui sa il montati in casa dvs. Tehnologic vorbind, acum, usile nu mai sunt infipte in sapa ci se aseaza peste finisajul existent. Daca ati sti dvs. cate interventii am realizat la oameni in casa ca si-au montat usile si apoi au montat gresia sau parchetul, mi-ati da crezare. Apoi, usile fiind ultimele accesorii dintr-o casa ce se monteaza, va puteti decide absolut singura referitor la culoare, ton, nuanta, forma, design. Va trebui insa sa luati in calcul inaltimea de la finisajul pardoselii la buiandrucul usii/zidului pentru a nu avea surprize. Usile din comert au necesar de gol pe inaltime intre 202 si 207 cm, de la finisaj la buiandruc, functie de producator.
Spor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *