Categorii
Intrebari de la cititori

Am un put de mica adancime la o casa de vacanta. Apa are un miros. Ce sa fac?

Buna ziua. Am un put de mica adancime [cca. 3m] la o casa de vacanta din loc. Bran, deci locuita temporar, si la ultima folosire a apei potabile am observat ca aceasta are un miros ca de cocleala foarte accentuat care nu s-a diminuat nici dupa o folosire indelungata. Daca poate cineva sa-mi indice posibile cauze i-as ramane indatorat.
Multumesc.


Intrebare de la Daniel, pe adresa redactiei: Am un put de mica adancime la o casa de vacanta. Apa are un miros. Ce sa fac?

3 răspunsuri la “Am un put de mica adancime la o casa de vacanta. Apa are un miros. Ce sa fac?”

Buna seara stmate domn.
Cocleala de care spuneti este senzatia de luare in gura a unui conductor din cupru tinut o zi in apa.
Sau are un gust salciu? Sunt diferente intre senzatiile percepute…
Un prim pas pe care ar trebui sa-l faceti ar fi sa luati o proba si sa veniti in zona operei sa dati la diagnosticare proba la un laborator specific de analiza. Apoi, cu buletinul in mana veti vedea factorii poluanti. In anul acesta a plouat cu nemiluita si s-au intamplat doua lucruri foarte bune:
1. Am redevenit granarul Europei si
2. Vi s-a stricat apa din fantana
Daca la 1 ne bucuram, la 2 e cu problema.
Solutia recomandata de mine, dincolo de glume, este sa scoateti apa din fantana timp de 24 de ore incontinuu. Apoi, veti face o noua analiza a apei dvs.
Daca nici la acest stadiu nu veti rezolva problema, recomand denisiparea si adancirea fantanii la a doua panza freatica. Vedeti dvs, pamantul este cel mai bun element filtrant insa 3 metri sunt extrem de putini in conditii de ploaie abundenta. Astfel, toate noxele de la suprafata sunt intrate in fantana.
Daca denisiparea si/sau adancirea forarii nu va satisfac material sau calitativ, va recomand filtru osmotic. Costa mai putin ca forarea si denisiparea dar veti avea apa de calitate care presupune musai hidrofor. Una o antreneaza pe cealalta…
Altfel, in ultima instanta, renuntati la a mai bea apa si cumparati la 5 l de la piata ori de cate ori veti merge pe acolo. Natura va regla deficitul si va veti simti din nou mai bine in anii urmatori.
Sper sa va fi raspuns detaliat la problema dvs. si neaparat, daca nu va deranjeaza, astept un feed-back la bsterea@yahoo.com despre cum ati optt si rezultatul optiunii. Nu de alta dar mai sunt si alti oameni in situatia dvs. si e bine sa stie si ei ce rezultat au unele actiuni, nu-i asa?
Cu stima

Buna seara. Va multumesc pentru aceste sfaturi si voi proceda asa cum imi recomandati.
Cu mult respect

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *