Categorii
Intrebari de la cititori

Cantitati necesare beton si fier pt constructie duplex P + 1

Buna ziua, m-ar interessa cantitatile de beton si fier necesare construirii unui duplex P + 1.
Detalii:
* terenul este absolut drept (adancime fundatie 0.9m; elevatie cat este necesar);
* amprenta la sol 132 mp (12×11) (o casa are 6×11);
* scari drepte (3.3 x 1) langa peretele comun de 11m;
* zidaria nu este portanta;
* deasupra etajului doresc placa.


Intrebare de la Gabriel, pe adresa redactiei: Cantitati necesare beton si fier pt constructie duplex P + 1.

5 răspunsuri la “Cantitati necesare beton si fier pt constructie duplex P + 1”

Buna ziua
Aveti nevoie cam de 40mc beton elevatia trebuie cam 60cm
Fier cam 2 tone
Cu stima Mircea Maramures pewntru detali sunati la 0757315176
CALCULUL ESTE DOAR PENTRU FUNDATIE

Imi place de unii cum isi dau ei cu parerea de parca ar construi un cotet sau gard iar de altii cum cer sfaturi fara a avea un proiect de arhitectura sau de rezistenta. Apropo domnul Gabriel aveti vre-un studiu geo la baza facut (chiar si in situatia in care terenul este drept cum spuneti) sau si dumneavoastra vreti sa construiti dupa ureche si dupa sfaturile altora total eronate de pe forum (asa zisii constructori de carton).Nici la tara nu se mai construieste in stilul acesta in ultima perioada ptr. ca oamenii sau cam convins ca o construtie in afara de banii investiti depinde si de multi alti factori.

Imi place cum unii cred sunt singurii din lume care stiu sa citeasca un necesar de materiale pe un proiect. Daca exista proiectul as fi citit si singur sau mai probabil l-as fi intrebat pe autor. Eu vreau o estimare aproximativa pentru a-mi face o idee in ce ma bag, daca-mi permit, daca pot sa mai ies din ce ma bag… etc. Bugetul meu are niste limite si vreau sa stiu daca ma incadrez in ele inainte de a ma duce la un arhitect caruia sa-i platesc un proiect pe care sa-l folosesc peste un an, doi… (in caz de neincadrare in buget).
Cu experienta dumneavostra si presupunand ca terenul nu-i situat pe nisipuri miscatoare sau intr-o mlastina, cred ca pot primi o estimare mai concreta decat: „undeva intre o casa de chirpici si Casa Poporului”.
Multumesc

Domnule Gabriel,
Un om este DATOR sa faca un copil, sa sadeasca un pom si sa construiasca o casa.
Cand vine vorba despre o casa nu cred ca te vei duce la arhitect cu raspunsul lui Mircea sa-i spui: uite vreau o casa in care sa intre 40 de m3 de beton si cam 2000 de kg de fier. Hello! Unde te crezi?
Totul pleaca de la TINE. Tu vrei si arhitectul ala va munci si va calcula ca d-aia a invatat 6 ani pe coate si genunchi, nu-i asa? Apoi cu proiectul facut dupa inima ta il mai intrebi TOT PE EL, arhitectul, cat beton intra in visul TAU! Si cat fier! Apoi vii aici si intrebi despre preturi de MANOPERA ca de materiale ai din start un sfert dat lui Ponta si ai lui. Si daca esti baiat destept, poti intreba de ordonanta lui Boc, cea cu 5% si nu mai negociezi la manopera…
Acum ca ai fost sincer, te poti intreba tot sincer: sa fac bugetul dupa visul meu sau sa-mi fac visul dupa buget? Iti dau un sfat prietene, fa-ti visul dupa mentenanta casei raportata la buget. Altfel vei fi sclavul ei. In ce priveste limitele, stai linistit. Atat timp cat inca produci, va exista afluxul de finante, renumitul cash flow care te va ajuta real.
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Buna ziua
Foarte bun raspunsul dl. B. Sterea si permiteti sa fac completarea doar ca ing. de rezistenta si de structura stabileste cantitatiile de beton si se fier.
Doamne ajuta !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *