Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cat de frumoasa este aceasta casuta amenajata in stil rustic englez!

1-decor curte amenajata in stil rustic anglia


Raspundeam, zilele trecute, la o intrebare primita pe adresa redactiei si explicam ca stilul rustic poate avea mai multe infatisari, in functie de tara din care provine. Chiar daca multe dintre elementele specifice stilului rustic sunt aceleasi, difera paleta cromatica, finisajele, infatisarea mobilierului si decoratiunilor folosite.

Pentru astazi am pregatit o serie de imagini cu o casuta rustica englezeasca, al carei interior poate servi drept sursa de inspiratie pentru cei ce isi doresc o locuinta decorata cu mult lemn, dar in acelasi timp foarte luminoasa.

Lemn natur, ferestre ample si accente sinilii

Vazuta din exterior, casuta arata mai degraba ca o cocioaba veche. Ai crede ca e parasita, daca n-ai vedea sezlongurile noi dotate cu saltele bleu, hamacul din terasa sau locul de luat masa amenajat pe o mica platforma pietruita din curtea casei. Dar in interior lucrurile stau cu totul altfel.

Lasand la o parte decorul rustic, imi place foarte mult felul in care a fost realizata compartimentarea interioara a constructiei inguste de forma dreptunghiulara. Pentru a evita compartimentarea stil vagon, specifica locuintelor desfasurate pe lungime, s-a recurs la amenajarea in plan deschis a zonei de zi, bucataria aflandu-se la doar cativa pasi de living, ascunsa dupa peretele in care a fost integrat godinul din fier forjat.

Intreaga casa este decorata in nuante specifice stilului country englezesc: alb, albastru si maro deschis, cea din urma nuanta fiind introdusa cu ajutorul stalpilor si grinzilor din lemn natur de stejar ce formeaza scheletul casei.

Dusumeaua din lemn de culoare alba aleasa pentru placarea pardoselii contribuie la marirea vizuala a spatiului, dandu-i interiorului un aspect luminos si confortabil.

O bucatarie rustica cu mobila si dotari moderne

Grinzile din lemn masiv, ramele decorative din jurul ferestrelor si bufetul albastru din lemn sunt singurele elemente rustice ale micutei bucatarii, toate celelalte elemente avand design modern: dulapurile albe cu fronturi lucioase proiectate pe trei laturi ale incaperii si electrocasnicele.

Un loc de luat masa pentru patru persoane a fost amenajat in imediata apropiere a bucatariei, intr-unul dintre cele mai luminoase colturi ale casei.

Dormitor cu baie matrimoniala

Tot la parter, in capatul opus bucatariei, se afla si dormitorul matrimonial prevazut cu baie proprie si cu iesire in gradina. Aici, stilul rustic apare sub forma tencuielii decorative cu aspect invechit de pe pereti, a usii ce desparte dormitorul de living, a noptierelor ce strajuiesc patul, dar si a grinzilor masive din lemn – laitmotivul intregii casute.

Grinzile uriase si-au gasit loc pana si in baia matrimoniala finisata cu faianta alba, decorata cu un brau discret intr-o nuanta deschisa de bleu.

Din pacate, nu am gasit imagini cu dormitorul din mansarda, ci doar cu baia de serviciu dotata cu o cabina de dus. Dar nu ma indoiesc ca arata la fel de bine ca toate celelalte incaperi ale casutei rustice englezesti.

sursa foto: uniquehomestays.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *