Categorii
Intrebari de la cititori

Ce adeziv sa folosesc pentru montare dusumea lemn masiv (pin)?

Buna ziua. Ma numesc Stefan si am o intrebare legata de montarea podelei din lemn masiv. Am cumparat dusumea din lemn de pin de 23 mm grosime si vreau sa o montez. Am cautat pe net sa vad ce fel de adeziv sa folosesc si gama este foarte variata de aceea va intreb pe dumneavoastra, caci sunt nehotarat, ce anume sa folosesc? Mentionez ca solul este acoperit cu dale de piatra decorative, model vechi. Este foarte lucioasa si nu am masina sa o fac mai aspra. Ce tip de lac sa folosesc tinand cont ca lemnul este din pin, deci esenta moale. Va multumesc anticipat. Va salut cu respect.


Intrebare de la Stefan, pe adresa redactiei: Ce adeziv sa folosesc pentru montare dusumea lemn masiv (pin)?

4 răspunsuri la “Ce adeziv sa folosesc pentru montare dusumea lemn masiv (pin)?”

Buna seara domnule Stefan.
Sper ca in cele ce urmeaza sa va raspund la intrebarea dvs.
In primul rand trebuie sa stiti ca o pardoseala trebuie sa fie dreapta. altfel, toate defectele de planeitate se vor regasi in stricaciunile ulterioare ale mobilierului.
Pentru a face ca pardoseala sa fie dreapta va trebui sa lucrati la stratul suport al finisajului. In cazul dvs. finisajul este dusumeaua, de grosime fixa, fara posibilitatea de a o regla pe orizontala ulterior.
Pardoseala se monteaza cu adeziv, nu conteaza care. Conteaza in schimb consumurile. Consumurile inseamna bani grei.
Dalele decorative lucioase se acopera cu solutia eco prim grip de la Mapei. costa 1,6 lei/m2 materialul
Peste solutia aceasta se toarna sapa autonivelanta. Trebuie sa notati imperativ ca adezivul ales la lipirea pardoselii trebuie sa aiba forta de smulgere mai mica decat forta de aderenta a sapei autonivelante. De ce? Deoarece adezivul cand se intareste, tinde sa smulga stratul suport, efectul fiind curbarea podelei. Atat timp cat sapa autonivelanta are rezistenta la smulgerea adezivului, veti sta linistit si nu se va auzi scartait in casa. Costul unei sape profesionale este de la 18 lei/m2 in sus. Costul unui adeziv profesional este de la 22 de lei in sus.
In varianta amatori, gasim sape autonivelante la un cost de 3 lei si adezivi la un cost de 9 lei. Minim.
Dvs. va trebui sa va ganditi daca faceti treaba asta si pentru generatia urmatoare sau doar pe perioada cat veti trai.
In ambele situatii, acoperiti dalele existente cu eco prim grip.
Pentru finisare, coloristica si lacuire, va recomand solutii de la Chrotex.
Sper sa fiti multumit de raspunsul primit. Lemnul este nobil, necesita multa investitie, dvs. veti sti pe ce pasiti. Este mai scump decat piatra naturala deoarece necesita multe operatiuni de pregatire si intretinere. Faptul ca este lemn de pin va avantajeaza in dauna bradului. Consumurile reale pentru pardoseli din lemn sunt 2,2 kg/m2 de adeziv in conditii de planeitate PERFECTA. Nu va luati dupa cutii, sunt informatii eronate. Pfff.
Va doresc mult succes si spor!
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

De ce dislike?
Informatiile furnizate mai sus sunt luate dupa fisele tehnice, dupa rezistenta materialelor, dupa chimia materialelor, dupa fortele studiate in Politehnica. Ala care se crede destept sa ma contrazica, sa o faca fatis. Tehnic. Altfel, casadex devine un fel de site gen facebook unde ne placem sau displacem. Ori ajutam oamenii in problemele lor, ori ne ducem sa facem o baie in garla.

Iar tehnologia lucrarii a fost palicata cu succes la una din ambasadele din Bucuresti, personal si direct de catre mine. Ca suport am avut in spate 2 chimisti si un inginer de rezistenta. Asa ca, ala care dai cu bata in balta doar pentru ca esti mai dobitoc, abtine-te sau vino cu argumente tehnice verificate si calculate!

Buna ziua,
Pe suport de beton se doreste montarea dusumelei de bambus. Pe beton se va lipi scandura de rasinoase. Iar dusumeaua se va pune cu cuie.
Ce fel de adeziv e indicat pentru lipirea de beton?
Astept raspunsul dvs. si pe adresa de mail pentru a stii cand il primesc.

Numai Bine.
Matei Monica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *