Categorii
Proiecte de case inedite

Cum poti castiga bani de pe urma casei tale, fara sa o vinzi sau sa o inchiriezi

1-fotografi belle si nick proprietari casa veche sec 17 renovata.


Nu mi-ar fi trecut prin cap ca o casa frumoasa poate contribui la cresterea veniturilor unei familii. De cand ma stiu, asociez casele cu niste pusculite uriase, in care bagi bani luna de luna, fara sa-ti mai recuperezi vreodata cea mai mare parte dintre ei. Gandeste-te numai cati bani cheltuiesti anual pe intretinerea casei si pe plata utilitatilor.

Un cuplu de britanici a descoperit o metoda inedita prin care castiga bani cu propria locuinta traind frumos si facand ce le place. Dar hai sa vezi cum.

Apartament in Londra versus casa veche la tara

In cazul Bellei si a lui Nick balanta a inclinat spre a doua varianta, lasand in urma unul dintre cele mai frumoase orase europene, pentru a se refugia intr-o zona rurala, situata la putin peste 80 km de capitala Marii Britanii, unde si-au cumparat o proprietate pe care au transformat-o intr-un mic paradis rustic, ravnit, mai in taina, mai pe sleau, de multi oraseni.

Casa din caramida construita in secolul 17 a fost cumparata de Nick si Bella care erau in cautarea unei resedinte permanente la tara, unde sa traiasca in liniste, alaturi de cei doi copii ai lor. Si pentru ca ambii soti sunt fotografi de meserie, au intrezarit potentialul artistic al proprietatii inca din clipa in care au vazut peisajul rustic oferit de casa veche inconjurata de gradini, fanete cu flori de camp multicolore si paduri bogate. Adevarul este ca stiau deja ca o proprietate atent ingrijita si decorata frumos poate deveni nu doar un camin placut si confortabil pentru o familie, ci si o permanenta sursa de venit; redactiile revistelor si producatorii de filme si emisiuni tv fiind mereu in cautare de decoruri rustice autentice pentru realizarea diverselor pictoriale, reportaje, videoclipuri si filme.

Si uite asa, Nick si Bella au cumparat proprietatea de aproximativ 24.000 metri patrati denumita Walnuts Farm, adica Ferma cu Nuci, care le-a schimbat radical viata. Desigur ca din clipa in care au cumparat-o si pana in momentul in care au putut sa o ofere in calitate de decor pentru diverse publicatii a fost cale lunga, timp in care au investit destui bani pentru amenajarea casei si gradinii din jurul acesteia.

O casa veche din caramida transformata in fotomodel

Astazi, casa nascuta cu mai bine de doua secole in urma are o bucatarie mare dotata cu plita pe foc de lemne, un living cu biblioteca si birou, o camera de relaxare, o baie, o camara pentru conserve si patru dormitoare, cate unul pentru fiecare copil, unul pentru prietenii si rudele care le vin in vizita si unul pentru cei doi soti.

Mobilierul antic restaurat cu grija, finisajele frumoase (mare parte dintre ele originale), lemnul masiv, godinele vechi din fier forjat si elementele decorative vechi compun imaginea unui camin rustic deosebit de primitor care a fost nu o singura data scena realizarii mai multor pictoriale in revistele de moda si de amenajari interioare din Anglia si chiar din alte tari: Vogue, Glamour, Vogue Italia, Homes and Garden, Daily Mail, ok, Fabulous, Country Living si multe altele.

Si pentru ca de cand ma stiu las ce e mai bun pentru final, te astept maine sau poimaine, aici, cu imagini ale gradinii si imprejurimilor casei si cu mai multe detalii despre viata familiei britanice si despre felul in care ingrijesc incantatoarea ferma vedeta. Stii cate animalute au si cate chestii faine au invatat sa faca?

sursa foto: walnutsfarm.co.uk

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *