Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se poate amenaja un apartament compartimentat astfel?

Va rog din suflet sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: cum se poate amenaja un apartament cu 2 camere, baie, bucatarie si hol, pentru o familie compusa din mama, tata si cei 2 copii de 12 ani (baiat) si 3 ani (fetita) ?
Apartamentul este decomandat (are forma de L – sa spunem), din hol se intra in partea dreapta in bucatarie (aprox. 9 mp), spre fata este camera de zi (aprox 12,5 mp), in stanga debara (1 mp), dormitor (aprox 9 mp) si in fata-stanga e baia (5-6 mp). Dormitorul dispune de un balcon (4 mp).


Apartamentul este incadrat si orientat est-vest. Camera de zi si bucataria sunt orientate est (ferestrele catre est), iar dormitorul catre vest. Baia este intre sufragerie si dormitor, nu are fereastra catre exterior (baia e pe peretele din nord, iar intrarea din casa scareii este pe latura de sud a apartamentului. Blocul este construit din beton armat – nu suporta recompartimentari.

Intrebare de la Isa, pe adresa redactiei: Cum se poate amenaja un apartament compartimentat astfel?

Un răspuns la “Cum se poate amenaja un apartament compartimentat astfel?”

Din ce inteleg, problema principala nu este amenajarea apartamentului, ci mai ales amenajarea camerei celor doi copii.

Avand in vedere ca apartamentul despre care ne vorbesti se afla intr-un bloc din beton armat si, deci, nu suporta modificari radicale, va trebui sa te inarmezi cu imaginatie si sa le creezi celor mici spatii individuale in interiorul aceleiasi camere.

O solutie care imi vine in minte este extinderea dormitorului in balconul alaturat, unde poate fi amenajat un spatiu de studiu luminos pentru fiul tau de 12 ani. Acest lucru presupune, in primul rand, investitii destul de serioase in izolarea eficienta a balconului, pentru a mentine nivelul optim de temperatura in interiorul dormitorului atat pe timp de vara cat, mai ales, iarna. Practic, vor disparea ferestrele si usa, balconul fiind separat de camera doar de jumatatea de perete ramasa.

Tot in balcon, in capatul opus biroului, poti amenaja fie o arie de relaxare, compusa din doua fotolii mici si o masuta, fie chiar un loc de dormit, dotata cu un fotoliu extensibil. Iar pe viitor, cand si cea mica va merge la scoala si, deci, va avea nevoie de propriul loc de studiu, acesta va putea fi amenajat in extremitatea opusa biroului fratelui sau, beneficiind de la fel de multa lumina naturala.

In acest fel, camera va fi destinata mai ales somnului. Pentru a economisi cat mai mult spatiu la nivelul intregii incaperi, iti recomand sa investesti intr-un pat supraetajat. Detalii despre alegerea modelului de pat supraetajat gasesti aici: https://www.casadex.ro/2012/09/cum-alegi-patul-supraetajat-din-camera-copiilor/

De asemenea, iti recomand sa citesti si articolul urmator: https://www.casadex.ro/2012/09/amenajarea-unei-camere-in-care-vor-locui-doi-copii/ de unde vei afla mai multe amanunte despre amenajarea unei camere pentru doi copii.

Alte articole care iti pot fi utile:

https://www.casadex.ro/2013/08/dormitorul-amenajat-in-balconul-apartamentului-solutii-si-idei/

https://www.casadex.ro/2013/07/ce-poti-face-intr-un-mic-balcon-de-apartament/

https://www.casadex.ro/2013/08/idei-faine-pentru-amenajarea-balcoanelor-de-apartament/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *