Categorii
Proiecte de case inedite

Garaj transformat in casuta pentru musafiri

1-garaj transformat in casa de 17 mp pentru musafiri


Nu ma plang de spatiu. De multe ori am senzatia ca avem o casa prea mare, mai ales cand fac curat. Dar chiar si asa, cand avem musafiri, tot intampinam dificultati in a le gasi tuturor loc de dormit.

Sincera sa fiu, nu prea sunt de acord cu ideea de camera conceputa inca din faza de proiectare a casei special pentru musafiri. Din punctul meu de vedere, o astfel de investitie nu este justificata de cele cateva nopti, hai saptamani, adunate de-a lungul unui an, in care rudele sau prietenii raman sa doarma peste noapte.

Pe de alta parte, in momentul in care apare un copil mic in familie, unii bunici aleg sa se mute in casa, pentru a fi alaturi de nepot si pentru a-si ajuta copiii sa se descurce in noua etapa a vietii. Intr-o astfel de situatie sau in altele similare, un dormitor in plus se dovedeste a fi foarte util, necesar chiar. Dar nu despre asemenea situatii vreau sa vorbim astazi.

Astazi voi starui pe ideea de gazduire a musafirilor care ne vin in vizita pentru doua sau trei nopti si pe solutiile pe care le putem adopta, in functie de dimensiunea casei sau apartamentului.

Unde culcam musafirii cand locuim la bloc, intr-un apartament obisnuit?

Pentru cei care locuiesc la bloc, nu exista prea multe solutii, mai ales cand apartamentul e mic. De cele mai multe ori, musafirii sunt gazduiti pe canapeaua din sufragerie. Pentru situatiile in care o canapea extensibila este insuficienta pentru numarul de musafiri ramasi peste noapte, se poate apela la o saltea gonflabila.

O alta solutie, ce-i drept mai costisitoare este amenajarea unui dormitor in balconul apartamentului. Partea buna este ca dupa amenajare, te vei alege nu doar cu o camera pentru musafiri, ci si cu o incapere pe care o poti folosi in restul timpului in calitate de birou, spatiu de lectura sau camera de relaxare.

Un dormitor in afara casei pentru musafiri

Daca stai la curte, pe langa solutiile prezentate mai sus (inclusiv cea cu balconul), poti recurge la amenajarea unui dormitor pentru musafiri in afara casei, intr-o anexa sau chiar intr-un garaj.

De ce spun garaj? Pai, spre exemplu, in cazul nostru, garajul are de vreo doi ani o cu totul alta destinatie decat cea gandita in faza de proiectare: depozit de lemne pentru foc. Nu stau sa dezvolt acum motivele care ne-au adus in acest punct. Ideea este ca atata timp cat ai un garaj pe care nu-l folosesti decat rareori, te poti gandi la transformarea lui intr-o camera pentru musafiri, cum a facut o familie din SUA. Si sa vezi ce casuta cocheta le-a iesit, chiar daca are doar 17 metri patrati.

In suprafata asta mica au reusit sa integreze:

– un living dotat cu o canapea extensibila, un fotoliu, o masuta de cafea, un dressing incastrat in perete si o biblioteca incapatoare;

– o bucatarioara sau mai bine zis o chicineta cocheta;

– si o baie, ascunsa in spatele bibliotecii din livingul micut.

Cum poti vedea din imaginile de mai jos, atat interiorul cat si exteriorul casutei este de culoare alba care, impreuna cu usile frantuzesti mari, o fac mai luminoasa si o ajuta sa para mai mare decat este in realitate.

Mie, una, imi place mult cum arata casuta asta din gradina, asa ca ma duc sa gasesc un loc in care sa mutam lemnele, pentru ca am niste planuri cu garajul nostru :))

sursa foto: gardenista.com

Un răspuns la “Garaj transformat in casuta pentru musafiri”

Si asa garajul ajunge sa devina un spatiu de locuit mai placut decat casa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *