Categorii
Intrebari de la cititori

Izolare la exterior cu polistiren EXPANDAT sau EXTRUDAT?

Buna ziua, as dori sa ma ajutati pentru alegerea variantei corecta de izolare la exterior a unei case (doar parter cca 110 mp – cu polistiren EXPANDAT ptr exterior sau EXTRUDAT). Ce diferente, atat la cost cat si la calitatea izolatiei sunt intre cele doua variante si un cost orientativ al lucrarilor (necesar materiale si manopera) si daca este indicat sa se tencuiasca casa inainte de aplicarea polistirenului sau nu. Cu multumiri.


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Izolare la exterior cu polistiren EXPANDAT sau EXTRUDAT?

8 răspunsuri la “Izolare la exterior cu polistiren EXPANDAT sau EXTRUDAT?”

Buna ziua referitor la intrebarea dv pt calitate intre cele 2 polistirene cel mai bun este extrudatul dar k pret acesta este dublu dar este f bun si un expandat Eps 80 care va costa undeva la 50 lei mp la gri sau mai puteti opta pt vata bazaltica care va costa cam 90 lei mp manopera +materiale toate astea sunt de 10darpt mai multe detali 0733739838

Buna seara.
Dvs. doriti sa primiti doua raspunsuri, din doua puncte diferite. Economic si performanta.
Anteraspunzatorul de mai sus a mentionat un fapt concret dar va trebui sa il contrazic.
Trebuie sa stiti ca proiectul se compune din:
adeziv ptr lipit polistirenul
polistiren
plasa din fibra de sticla
adeziv ptr plasa fibra din sticla pentru armare
adeziv driscuit fin
Vedeti ca exista 5 componente al unui sistem. Desigur, polistirenul este cel mai important ca si cost insa, cand alegeti un polistiren extrudat in acest sistem, in dauna celui expandat, costurile nu se dubleaza ci se majoreaza c x%, nicidecum cu 100%. Este lesne sa va dati seama ca intr-un sistem, o componenta nu are cum sa dubleze pretul final ci doar sa-l majoreze cu o variabila.
Al doi-lea aspect este cel de eficienta energetica.
Vedeti dvs. eficienta energetica este o valoare fizica, masurata si calculata in laborator sau pe hartie. Aceasta se afla notata pe fiecare bax, atentie, tot polistirenul (este componenta principala nu?)
Acum, sa adancim putin discutia, polistirenul expandat are valoarea de conductivitate termica la 0,040 daca e de 8 cm grosime, 0,038 daca e de 10 cm grosime. Cel extrudat are valori de 0,037 daca e de 5 cm grosime samd.
Acum, daca ar fi sa puneti in sistem de ecuatii si sa calculati matematic avantajul economic, desigur ca NU se justifica un pret dublu la componenta principala, polistirenul extrudat, parte din sistem deoarece beneficiile cu izolarea nu sunt duble. De ce? Deoarece de la 0,040 pana la 0,037 sunt valori neglijabile. Pentru o,oo4 w pe ora/m2 pierduti in lunile de iarna, veti plati initial dublu pentru componenta de baza. Amortizarea se face in ani.
Cand vorbim despre costuri, vorbim despre material undeva la 19 lei/m2 pentru EPS80 de 8 cm sau 32 de lei/m2 cu expandat de 10 cm eps80.
Atentie, pierderea calculata ideal este pentru strat de 1 metru grosime de termoizolatie, nicidecum la 8, 10 sau 15 cm. Sic.
Acum, pentru a alege o varianta OPTIMA de termoizolare, va trebui sa inglobati in sistemul termoizolant si zidaria existenta. De ce va spun asta? Deoarece zidaria are si ea rol de termoizolare, BCA-ul la fel, Ytong-ul la fel, lemnul la fel. A devenit o problema nationala termoizolarea, creste cererea si creste si pretul materialelor…
Eu am facut niste calcule economice si fizice si am ajuns la concluzia ca cel mai bun raport cost/beneficiu il reprezinta polistirenul expandat grafitat de 120 mm, pus in sistem cu zidaria porotherm (nu TIP porotherm).
Daca aveti casa din lemn, costurile cu termoizolarea vor scadea. Daca e din BCA, costurile cu termoizolare vor creste.
In speranta ca nu v-am plictisit prea mult, va doresc spor!

Cu stima,
bsterea@yahoo.com

PS Va astept pe mail cu detalii despre materialul ales ptr constrire sa va pot recomanda un sistem optim pentru termoizolare.

Buna ziua
Doresc sa stiu daca pot sa izolez exteriorul casei cu spuma poliuretanica ( direct pe BCA ), iar deasupra sa plachez lemn sau un lambriu special ???
Daca aveti alte sugestii le primesc cu placere ! Multumesc

Izolarea cu polistiren la exterior e o lucrare provizorie adica pentru aproximativ 20 de ani iar viata unei case e mult mai mare.Deci la exterior cel mai bun polistiren e ..vata bazaltica sau Multipor de la Ytong.

Te informez ca portrivit unor studii (nu a specificat nimeni anterior comentariului meu) extrudatul nu permite trecerea vaporilor, umiditatea rămâne între perete şi materialul izolant şi astfel se formează igrasia. Extrudatul se foloseste la subsoluri, eu iti recomand expandat.

Buna ziua,
Am o casa in constructie si in curand urmeaza izolarea acesteia . Ma intereseaza foarte mult urmatorul aspect: am hotarat sa o izolez cu polistiren grafitat de 10 cm . Intrebarea este: sa tencuiesc peretii exteriori inainte sau sa aplic direct polistirenul ? Mentionez ca am folisit la zidarie caramida Porotherm PTH 30 din gama Durabil . Parerile pe care le am auzit subt impartite , o parte sustinand ca trebuie tencuita intrucat polistirenul se fixeaza mai bine si orice strat in plus de orice material aplicat conteaza la izolatie, a doua parere fiind total opusa, intelegand ca ar fi mai bine sa nu tencuiesc intrucat intre polistirenul grafitat si caramida se va forman o camera prin care va respira zidaria nelasand caldura sa se piarda si mucegaiul sa patrunda .
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dvs !

Buna ziua,

Polistirenul extrudat NU este recomandat pentru termoizolarea casei, ci este destinat termoizolarii soclului/temeliei.

Polistirenul extrudat are aderenta extrem de redusa, astfel riscul dezlipirii este foarte mare si favorieaza aparitia condensului (nu „respira” la fel de bine ca cel expandat).

Pentru informatii si oferte termoizolatii: 0724353950

Bună ziua! Care-i cel mai bun tip de polistiren și care-ar fi cele mai bune mărci ptr izolația exterioară a zidurilor unei care, ținând cont că sunt zidiți cu porotherm? De asemenea aș dori să știu ce grosime ar fi cea mai eficientă (prețul nu contează)? Aș mai vrea să știu, cum e mai bine să tencuiesc pereții exteriori sau nu?Mulțumesc anticipat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *