Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O minunatie de casa pe strada Norilor

1-exterior casa mica 136 mp cu mansarda design american modern


Recunosc ca denumirea strazii a fost cea care mi-a captat atentia in prima faza, abia dupa aceea am vazut cat de frumoasa este casuta construita pe un teren dintr-o zona urbana, din SUA.

Pe terenul de 450 mp exista deja o casa veche cu suprafata totala de 83 mp, fara etaj, arhitectei Ana Williamson revenindu-i misiunea de a renova si extinde spatiul, pentru a-l transforma intr-o locuinta moderna.

O casa perfecta pentru o familie tanara

Proprietarii casutei de pe strada Norilor sunt designeri, asa ca s-au implicat activ in renovarea si amenajarea casei. Din dorinta de a-si creste copilul intr-un mediu sigur si sanatos, cei doi au ales finisaje ecologice frumoase si durabile, mizand in mod special pe lemnul natural.

Astfel, pe langa pardoselile imbracate in dusumea, mobilierul si tamplaria din lemn, casa a fost inzestrata cu o terasa din lemn acetilat Accoya, un lemn supus unor tratatamente chimice care il fac mult mai rezistent la umezeala si alti factori externi, pastrandu-i in acelasi timp aspectul natural. Tot lemnul a fost ales si pentru finisarea exterioara a casei, de aceasta data sub forma unor lambriuri late intr-o nuanta inchisa de gri.

In ciuda faptului ca lemnul este asociat de cele mai multe ori cu interioarele clasice sau rustice, arhitecta, impreuna cu proprietarii casutei, au reusit sa-l integreze impecabil in decorul modern al locuintei. Uita-te si tu cat de frumos este mobilierul din lemn in forma de L din bucataria moderna!

Interior prietenos si scaldat in lumina

Suprafata initiala a casutei vechi a fost extinsa cu putin peste 50 mp, atat in interior cat si la exterior (terasa pe care am amintit-o mai sus si garajul integrat in structura casei), iar spatiile obtinute, desi nu foarte ample, sunt extrem de confortabile si luminoase, comunicand prietenos unul cu celalalt.

Ferestrele ample cu care au fost dotate incaperile frumoasei casute au fost dublate cu inca un rand de ferestre amplasate in partea superioara a peretilor inalti. Tavanul inalt ii adauga locuintei volum, facand-o sa para mai mare si mai spatioasa decat este in realitate.

In prima faza, mi-am zis ca suprafata de 136 mp este departe de a fi mica (am vazut nu o data case cu jumatate din suprafata acesteia), dar apoi am realizat ca scazand aria terasei si a garajului, suprafata locuibila se reduce considerabil, ceea ce face ca minunata locuinta de pe strada Norilor sa fie cu adevarat o casa mica, dar perfect organizata si configurata. Mie, una, imi place mult de tot!

sursa foto: homedsgn.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *