Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Piatra naturala in amenajarile interioare moderne – SUPERB

1-living modern de corat cu piatra naturala de rau

Daca pe vremuri nu era altceva decat un material de constructie, astazi piatra naturala este folosita tot mai des in amenajarile interioare, indiferent de stilul abordat. Ba mai mult, din ce in ce mai multi designeri cauta sa o integreze in interioarele moderne, pentru a crea contraste puternice din asocierea suprafetelor lucioase ale mobilierului modern si aspectul brutal al pietrei naturale.


Mie, personal, imi place acest tip de finisaj mai mult decat altele, preferandu-l in detrimentul altora. Stiu, insa, ca piatra trebuie folosita cu masura; in caz contrar, interiorul poate capata un aspect apasator de pestera pe care nu stiu cata lume si-l doreste acasa.

In principiu, trebuie sa stim ca modelul, forma, culoarea si textura pietrei naturale pe care urmeaza sa o introducem in decor se alege nu doar dupa preferinte, ci si in functie de stilul de amenajare al casei.

De exemplu, intr-o locuinta rustica va arata firesc un perete decorat cu bucati mari de piatra de rau cu margini usor rotunjite, in timp ce in livingul unui apartament modern, dotat cu mobilier minimalist un astfel de model poate strica aspectul incaperii, contrastul dintre stilul de amenajare si finisajul ales fiind mult prea strident. Cu toate ca si in acest caz, alegand cu grija paleta cromatica, mobila si elementele decorative, se poate echilibra greutatea vizuala a pietrei de rau.

Interioarele moderne cu piatra naturala

Poate ai observat si tu ca in ultimii ani se poarta accentele rustice in completarea interioarelor moderne. Ti-am si prezentat de-a lungul vremii mai multe articole despre livingurile moderne cu accente rustice, despre dormitoarele moderne cu accente rustice sau despre piatra decorativa in amenajarea bucatariilor moderne; in multe dintre imaginile galeriilor foto de la finalul articolelor fiind prezenta piatra naturala.

Pentru interioarele moderne, asadar, mai potrivite sunt bucatile de piatra inguste de forma regulata, care pastreaza linia severa si minimalista a decorului. De obicei acest model de piatra naturala este mai scump decat modelele rustice, procesul de prelucrare fiind mai minutios si, deci, mai costisitor. Din fericire, exista o alternativa ceva mai ieftina – piatra decorativa reconstituita, fabricata din resturi si granule de piatra naturala, nisip, ipsos, fibra de sticla, beton si alte elemente naturale macinate si apoi recompuse in diferite forme. Placile obtinute au o greutate mult mai mica decat placile de piatra naturala si sunt mai usor de imbinat.

Daca si tie iti place piatra naturala si ai vrea sa o introduci cumva in decorul casei tale, dar nu esti sigur ca se potriveste cu imaginea de ansamblu a incaperii pe care urmeaza sa o reamenajezi, te invit sa parcurgi galeria foto de mai jos in care am adunat o colectie de imagini cu interioare decorate cu acest tip de finisaj si vezi daca iti surade vreo idee.

Un răspuns la “Piatra naturala in amenajarile interioare moderne – SUPERB”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *