Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Renovarea unei bucatarii vechi si demodate – IMAGINI

2-bucatarie veche dupa renovare mobila moderna din lemnCand spatiul iti permite, e si pacat sa te limitezi la amenajarea bucatariei pe o singura latura a incaperii.


Mobilierul configurat pe doua sau chiar trei laturi iti poate oferi nu doar mai mult spatiu de depozitare, ci si mai multa libertate de miscare, in acelasi timp, transformand bucataria intr-o incapere multifunctionala, unde poti purta conversatii cu cei dragi, chiar in timp ce prepari mancarea.

Un astfel de exemplu este cel al bucatariei de astazi care, in urma lucrarilor de renovare, a devenit mult mai frumoasa, confortabila si practica.

Din vechea configuratie a fost pastrata doar pozitionarea chiuvetei in dreptul ferestrei, celelalte elemente cheie (plita, cuptorul, combina frigorifica) fiind dispuse pe celelalte laturi ale mobilierului nou de culoare mahon.

Plita integrata in barul din bucatarie

De fapt, barul dotat cu scaune inalte ocupa doar latura dinspre living a insulei de bucatarie, plita fiind integrata in partea opusa a acesteia. Astfel, asa cum spuneam si mai sus, proprietarii casei – un cuplu pasionat de gastronomie – pot interactiona cu prietenii si rudele chiar in timp ce prepara tot felul de bunatati.

Pe langa plita, insula de bucatarie a fost prevazuta cu o multime de dulapuri si un frigider tip minibar, pentru racirea si pastrarea bauturilor alcoolice, integrat sub blatul compozit.

Finisaje moderne si elegante

Vechea faianta de culoarea mustarului a fost inlocuita cu faianta de sticla, intr-o nuanta neutra de gri, dandu-i bucatariei un aer elegant si modern in acelasi timp. Adevarul este ca nuanta bogata de mahon a garniturii de mobilier pare destul de pretentioasa si greu de asortat, iar griul discret al faiantei de sticla pare sa-i vina manusa.

Dulapuri ergonomice, cu multe compartimentari

Compartimentarea inteligenta a dulapurilor si sertarelor este esentiala in organizarea eficienta a ustensilelor si vaselor de bucatarie. Stii bine ca un simplu sertar pentru devine mult mai incapator daca il dotezi cu o simpla tavita pentru separarea si organizarea tacamurilor. Aceeasi regula este valabila si pentru toate celelalte dulapuri, dar mai ales pentru cele de colt care, desi adanci si spatioase, se pot dovedi extrem de incomode, in lipsa unor sisteme integrate, menite sa-ti usureze accesul la vasele depozitate chiar si in cele mai indepartate colturi al dulapurilor cu pricina.

sursa foto: design-remont.info

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *