Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarie si living open space – solutie practica pentru apartamentele mici

1-amenajare bucatarie si living open space modern apartament mic


Amenajarea de tip open space ce reuneste doua sau mai multe incaperi este foarte utila mai ales in configurarea locuintelor mici, cum sunt multe dintre garsonierele si apartamentele de bloc din tara noastra.

Cea mai des intalnita amenajare open space este cea in care bucataria si livingul sunt reunite intr-un perimetru comun formand o incapere spatioasa, cu destinatie multipla, indragita de toti membrii familiei.

In galeria foto de mai jos vei gasi imagini ale unui open space modern impartit in trei zone de activitate. Este vorba despre bucataria, diningul si livingul unui apartament de mici dimensiuni.

Compartimentarea ergonomica, paleta cromatica compusa din nuante deschise, mobilierul minimalist si electrocasnicele incorporate au stat la baza acestei amenajari reusite si confortabile, in ciuda spatiului redus al locuintei.

Exceptand una dintre cele doua canapele din zona livingului, toate celelalte piese de mobilier sunt de culoare alba. Mobila de bucatarie este compacta si cu design simplu, in linii drepte, iar fronturile albe si lucioase ajuta la marirea vizuala a spatiului mic.

Desfiintarea peretilor despartitori dintre bucatarie si living a permis amenajarea unui dining destul de generos pentru 6 persoane dotat cu o masa de sticla si cateva scaune moderne din plastic de culoare alba si inox.

Livingul este mic, intim si confortabil, fiind dotat cu doua canapele asezate in forma literei L, doua masute din sticla si o biblioteca modulara cu rafturi pentru carti, pentru televizor si apartaura video si cu 4 sertare.

sursa foto: https://www.micasarevista.com/

2 răspunsuri la “Bucatarie si living open space – solutie practica pentru apartamentele mici”

Unde trage hota la un „apartament de bloc din tara noastra”? Vad ca e asezata deasupra insulei…

Ada, este perfect adevarat ca montarea unei hote deasupra insulei intr-o bucatarie de bloc din tara noastra este mai dificila, dar nu imposibil de realizat. In acest caz se impune constructia unui tavan fals din rigips. Singura problema pe care o vad eu intr-o asemenea situatie este inaltimea tavanului, dar si asa se pot gasi solutii (de pilda, construirea unui culoar de ventilare).

In alta ordine de idei, insula de bucatarie poate fi simpla, fara electrocasnice incorporate, fiind folosita doar in calitate de blat de lucru, prevazut cu dulapuri in partea inferioara si eventual cu scaune pe latura dinspre living, servind in acelasi timp si in calitate de loc de luat masa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *