Categorii
Proiecte de case inedite

Cabana din lemn in miniatura – 10 mp construiti la inaltime

1-casuta din lemn pentru copii


Cativa copii norocosi si-au vazut visul devenit realitate la umbra unui nuc batran din curtea casei. Este vorba despre o superba casuta de 10,5 mp, care nu este altceva decat o cabana din lemn in miniatura, asezata pe cativa piloni solizi in coasta unui deal.

Construita de un iscusit si talentat mester local, casuta din regiunea spaniola Cantabria a fost realizata cu multa migala si atentie la toate detaliile. Incepand de la alegerea locului in care a fost construita si continuand cu materialele si finisajele folosite, micuta cabana este acum mai mult decat un obisnuit loc de joaca pentru copii, fiind folosita de micii sai proprietari si in calitate de dormitor pe timp de vara.

O constructie in panta

Poate cel mai mare atu al casei de joaca pentru copii este pozitia in panta, oferind astfel o deschidere panoramica spre coamele impadurite ale dealurilor din imprejurimi. Pentru a ajunge la casuta asezata temeinic pe cativa piloni inalti si solizi, copiii traverseaza un mic podet rustic din lemn ce inconjoara casa, servind si in calitate de mini balcon in partea frontala a cabanei suspendate deasupra vaii. Golul format sub casa este perfect pentru cel mai simplu leagan, confectionat din doua sfori si o scandura.

Fiecare element din lemn din structura casei a fost acoperit cu un strat de protectie impotriva umiditatii, iar acoperisul a fost imbracat intr-un material termoizolator menit sa mentina casuta de sub nuc racoroasa pe timpul verii.

Decor rustic cu finisaje impecabile

In perfecta armonie cu zona, casuta de doar 10 mp a fost amenajata in stil rustic, fara sa se faca rabat de la calitatea finisajelor: dusumeaua din lemn si peretii placati cu lambriu de lemn natur finisate impecabil, usile glisante cu iesire spre micul balcon si ferestrele cu tamplarie rustica din lemn masiv ce arata mai bine decat multe dintre modelele de tamplarie pvc ale unor constructii rezidentiale.

Aceeasi calitate o au si putinele piese de mobilier ale casutei: paturile supraetajate culisante amplasate fata in fata, cele doua scaune cu spatar si masuta de cafea asezate pe un covor cu motive traditionale tesut manual asternut in zona cu rol de living in miniatura.

Daca ar avea o baie si o bucatarie sau macar o chicineta, iti spun sincer ca n-as avea nimic impotriva sa-mi petrec in aceasta cabana cel putin trei luni pe an.

sursa foto: micasarevista.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *