Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culori sa folosesc pentru a da un stil rustic casei?

Pt o casa nou construita, ce culori sa folosesc la vopsirea peretilor din living, hol si dormitore, pentru a da un stil rustic casei? Multumesc.


Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Ce culori sa folosesc pentru a da un stil rustic casei?

5 răspunsuri la “Ce culori sa folosesc pentru a da un stil rustic casei?”

Albul este culoarea folosita in zugraveala peretilor din interioarele rustice. Pe vremuri, toata lumea folosea varul stins care avea si rol de dezinfectant puternic.

Pentru definirea unui stil (rustic, in acest caz) este nevoie de mai mult decat alegerea nuantei peretilor. Este foarte importanta alegerea si imbinarea tuturor elementelor care compun decorul: materialele cu care sunt placate pardoselile si peretii, forma si designul mobilierului, tamplaria, decoratiunile si nu in ultimul rand iluminatul.

In articolele urmatoare gasesti atat imagini cat si informatii mai detaliate pe subiectul care te intereseaza:

https://www.casadex.ro/2013/11/interioare-moderne-cu-accente-rustice-spectaculoase-18-imagini/

https://www.casadex.ro/2014/02/accente-rustice-in-amenajarea-unui-dormitor-modern/

https://www.casadex.ro/2013/10/amenajarea-unui-living-modern-cu-accente-rustice-galerie-foto-cu-20-de-imagini/

Buna ziua,

Aspectul rustic se poate obtine si prin zugraveli decorative, prin aplicarea vopselei intr-o anumita tehnica sau prin includerea in incapere a unor elemente naturale, de ex. structuri de lemn pe tavan. Si alegerea parchetului poate schimba intreaga imagine a locuintei. Desigur ca ar mai fi si multe alte lucruri de abordat pentru a obtine stilul ales de dvs. Daca doriti sa ne ocupam de aceasta lucrare, va rugam sa ne contactati.

Cu stima,
Echipa Zugraveli Interioare
tel: 0733.802814
e-mail: office@zugraveliinterioare.ro

Stilul rustic se subliniaza asa cum a pomenit si Victoria, cu alb. Fiind vorba despre STIL, aveti de a face cu decoratiuni. Multe. Altele decat vopselurile din componenta camerei.
No offence zugraveli interioare, te referi la zugraveli cu culori pastelate, ciclul trei in amenajari, de lux, specifice italienilor. Nu prea e rustica propunerea ta. Calcio vechio, ciocco lazura sau sand nu prea foloseau bunicii nostri… 🙂
Spor!
bsterea@yahoo.com

Culoarea dominanta in casele satului romanesc era albul de var proaspat stins in care se amesteca o solutie de sulfat de cupru 1/4 care da peretelui o usoara tenta azurie si in acelasi timp era si un bun dezinfectant.Pentru podelele din lemn de brad se folosea o solutie de lesie 1/10,lesie provenita de la fabricarea sapunului de casa, in care se adauga o solutie 1/4 de zeama de frunze de nuc si pelin (decoct) care da dusumelelor o culoare placuta. Usile, mobilierul casnic si gospodaresc erau periodic imbaiate cu aceeasi solutie.
Din
autor Mihai Petrescu – muzeograf, Muzeul Satului Dobriceni,Olt

bsterea,
Va rugam, cu mult respect, sa nu mai interpretati in mod eronat postarile altora si va specificam ca nu ne-am referit nici la culori pastelate, nici la calcio vechio ori ciocco lazura….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *