Categorii
Misto, nu?

Ceasul desteptator care te trezeste cu aroma cafelei proaspete

1-ceas desteptator cafetiera inventie joshua renouf


Daca nu-ti poti incepe ziua fara o ceasca de cafea aromata, trebuie sa pui mana pe inventia tanarului designer britanic Joshua Renouf – un hibrid de ceas desteptator si cafetiera.

Cu un design retro si elegant in acelasi timp, desteptatorul cafetiera te va trezi cu un clinchet bland in fiecare dimineata, umplandu-ti dormitorul cu aroma inconfundabila a cafelei proaspete, pe care o vei putea savura chiar inainte sa cobori din pat.

Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti ingredientele necesare prepararii cafelei in fiecare seara, inainte de culcare. Ceasul este prevazut cu un sertar special pentru cafea macinata si zahar, dar cu un locas special pentru pastrarea laptelui, in cazul in care iti place sa bei cafeaua cu lapte. Apoi nu mai trebuie decat sa setezi ora la care vrei sa fie gata cafeaua si sa te bagi in pat.

Cum functioneaza mecanismul ceasului cafetiera?

In cutia ceasului denumit de tanarul designer „The Barisieur”, sub tavita pe care se afla toate elementele cafetierei, este integrat un sistem de incalzire prin inductie ce intra in functiune la ora programata, incalzind bilutele metalice din interiorul recipientului cu apa de deasupra. Clinchetul produs de bilutele metalice in miscare este sunetul care da desteptarea, semn ca este momentul sa versi continutul sertarului cu zahar si cafea in filtrul metalic, pe care trebuie sa-l asezi apoi deasupra cestii.

In momentul in care apa din recipientul de sticla inchis etans va ajunge in punctul de fierbere, vaporii de apa vor fi impinsi prin tubul de sticla spre filtrul de cafea asezat deasupra cestii, gratie presiunii formate. Picaturile fierbinti vor trece prin filtru si vor ajunge in ceasca sub forma de cafea aromata.

Se estimeaza ca pretul ceasului cafetiera se va incadra undeva intre 250-400 USD, o suma destul de piperata, pentru un ceas desteptator. Insa inventatorul acestuia este convins ca sunt destui bautori de cafea care isi vor dori acest gadget pe noptiera din dormitor si vor scoate fara ezitare aceasta suma din buzunare.

Una peste alta, eu cred ca ideea este chiar faina. Tu ce parere ai?

sursa foto: barisieur.com

Un răspuns la “Ceasul desteptator care te trezeste cu aroma cafelei proaspete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *