Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Duplex cu suprafata totala de 19 mp cu scara interioara. Iti vine sa crezi?

1-chicineta moderna duplex 19 mp dupa renovareNu este o greseala. Exista duplexuri, adica apartamente cu scara interioara, cu suprafata de 19 mp, iar astazi vom depana povestea unuia dintre ele.


Micutul duplex se afla in cartierul Lamarck-Caulaincourt din Paris, foarte aproape de Sacre Coeur, si pana de curand nu era decat un spatiu mic, intunecos si obositor situat intr-o zona foarte buna a Orasului Luminilor.

Pozitia buna i-a convins pe noii proprietari sa investeasca in renovarea si reamenajarea micului apartament cu scara interioara. Si pentru ca duplexul prezenta o multime de probleme de ordin tehnic si estetic, iar suprafata mica chiar cerea implicarea unui expert in optimizarea spatiilor mici, proprietarii au decis sa apeleze la ajutorul arhitectei specializate in amenajari interioare Elodie Cussonnier.

O transformare incredibila

Mi se pare incredibil ca in doar 19 mp au incaput o baie, o bucatarie, un dormitor si o scara interioara! Am tot vazut case mici, dar nu credeam ca exista apartamente duplex de asemenea dimensiuni, unde parterul si etajul, insumate, nu ating suprafata de 20 mp.

Lucrarile de renovare au durat doua luni si au costat 25.000 Euro, dar rezultatul este uimitor. Elodie Cussonnier a reusit sa transforme micul duplex intr-o locuinta moderna, adaptata vremurilor, spre incantarea proprietarilor sai.

Spatiul deosebit de mic a impus alegerea unei palete cromatice simple, compusa din alb si negru, perfecta pentru stilul minimalist folosit in amenajarea interiorului. Astfel, peretii au fost zugraviti in alb, negrul fiind alegerea designerului pentru cea mai mare parte a pieselor de mobilier, pentru scara interioara, pardoseala din baie, corpurile de iluminat si pentru alte elemente decorative ale micului apartament.

Mobilier minimalist – decor simplu si modern

Priceperea si experienta arhitectei se poate observa si din felul in care a reusit sa valorifice fiecare coltisor al micului apartament parisian. Spre exemplu, in spatele scarii interioare de forma elicoidala, Elodie a proiectat un mic dulap, unde proprietarii pastreaza tot felul de obiecte si produse de curatenie, pe care nu vor sa le lase la vedere (aspirator, detergenti etc.), iar pentru a economisi spatiu in dormitor, a decis sa renunte la noptiere in favoarea unui raft alb montat pe perete de-a lungul intregului pat.

Finisajele moderne de calitate, impreuna cu piesele de mobilier si elementele decorative, descriu si subliniaza perfect simplitatea si minimalismul stilului de amenajare ales de Elodie.

Pentru o locuinta de nici 20 mp, trebuie sa recunosc ca mi se pare foarte frumoasa si, asa cum poti vedea si tu in imaginile din galeria foto de mai jos, transformarea este cu adevarat incredibila!

sursa foto: elc-deco.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *