Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Garsoniera proiectata de doi ARHITECTI ROMANI scoasa la vanzare pentru 995.000 USD

1-garsoniera multifunctionala proiect romani castigatori concurs life edit


Catalin Sandu si Adrian Iancu sunt doi tineri arhitecti romani deveniti celebri in intreaga lume cu proiectul „One size fits all” – 8 camere distincte integrate ingenios intr-o garsoniera de doar 39 mp.

Acest proiect inedit le-a adus celor doi tineri romani, pe langa faima, si suma de 10.000 USD, fiind desemnat marele castigator al concursului Life Edit, lansat de Graham Hill, fondatorul TreeHuger – o platforma online ce promoveaza proiecte sustenabile.

Conceptul ingenios a devenit in scurt timp cunoscut in intreaga lume, gratie reportajelor realizate de televiziuni de prima clasa, precum CNN sau ABC News si a articolelor publicate in New York Times, Daily Mail UK si in alte cotidiane de renume. Mai mult, aceasta garsoniera este prototipul in baza caruia urmeaza sa fie construite mai multe blocuri cu apartamente de mici dimensiuni pe teritoriul Statelor Unite.

Recent, celebra garsoniera de 39 mp din New York a fost scoasa la vanzare pentru fabuloasa suma de 995.000 USD. Daca isi va gasi cumparator, aceasta ii va aduce antreprenorului Graham Hill o suma de aproape o suta de ori mai mare decat valoarea premiului castigat de cei doi arhitecti romani care au conceput-o.

8 camere, intr-o garsoniera de doar 39 mp

Un living, o bucatarie, o baie cu wc, un dormitor, un dressing, un dining, o camera pentru musafiri, un birou – toate acestea au fost integrate cu ingeniozitate de catre tinerii romani, pe atunci studenti la arhitectura, intr-o garsoniera de doar 39 mp din cartierul Soho, New York.

Garsoniera este compusa dintr-o zona multifunctionala si extrem de flexibila si doua zone fixe – bucataria si baia. Gratie mobilierului modern multifunctional prima zona se poate transforma cu usurinta din living in dormitor, in loc de luat masa pentru 12 persoane, in birou sau chiar se poate imparti in doua, devenind un mic apartament cu doua dormitoare distincte. Sistemul de sine integrat in tavanul si pardoseala garsonierei permite culisarea dressingului urias spre centrul camerei, dezvaluind astfel doua paturi rabatabile suprapuse pentru musafiri montate pe perete.

Pentru intimitate sau pur si simplu pentru a izola bucataria de zona de zi/noapte pe tavanul garsonierei a fost montat un alt set de sine pentru doua draperii dense si opace, cu rol de usi culisante.

Nuanta deschisa a mobilierului, impreuna cu fronturile lucioase, lipsite de manere, contribuie la marirea vizuala a spatiului din mica garsoniera, facand-o sa para mai luminoasa si mai aerisita.

sursa foto: lifeedited.com

Un răspuns la “Garsoniera proiectata de doi ARHITECTI ROMANI scoasa la vanzare pentru 995.000 USD”

:))))….pai tot garsoniera este, mai da-o in ….mai multa munca sa aduni mobilierul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *