Categorii
Proiecte de case inedite

O casa cocheta, cu mansarda si terasa, in doar 38 mp

bucatarie moderna mobila lemn casa mica 38mp


Karen este un profesor universitar care isi creste singura fiica intr-o casuta intima cu doua dormitoare si o singura baie din Berkley, California. Si pentru ca simtea ca ar mai avea nevoie de un venit suplimentar, s-a gandit sa mai construiasca o casa pe care sa o poata inchiria ulterior.

A gasit un proiect de casa cu amprenta de doar 25 mp, cu tot cu terasa, a contractat un imprumut la banca si a demarat lucrarile de constructie, cu ajutorul arhitectului Mark Creedon, de la compania New Avenue Architects.

O casa cu suprafata unei garsoniere confort 1

Cu suprafata de 43 mp, din care doar 38 metri patrari locuibili, casuta lui Karen nu este mai mare decat o garsoniera confort 1, cu diferenta ca micuta casa are si un dormitor separat, amenajat deasupra bucatariei, asa cum ai vazut in mai multe proiecte prezentate anterior.

Parterul casei, amenajat in regim open space, este ocupat de living, bucatarie si baie, iar dormitorul de 9,7 mp se afla intr-o semi mansarda. Finisajele, mobilierul si dotarile alese sunt de cea mai buna calitate, iar interiorul este decorat cu mult bun gust.

De aceea, la scurt timp dupa finalizarea lucrarilor, casa a fost inchiriata de o familie tanara, compusa din doi adulti si un copil de doi ani. Chiriasii sunt incantati de confortul casei si de chiria mica, greu de gasit in acea zona, iar proprietara spune ca in acest fel nu se mai simte singura, petrecandu-si o parte din timpul liber in compania chiriasilor, care i-au devenit si prieteni in scurt timp.

Costurile de constructie

M-a uimit, insa, pretul final al casei din lemn. Karen spune ca a cheltuit 100.000 USD, ceea ce inseamna mai mult de 2300 USD/mp construit! Sunt convinsa ca la noi acelasi proiect poate fi realizat cu aproximativ un sfert din suma cheltuita de americanca. Chiar as vrea sa aflu parerile voastre vizavi de acest subiect. Cat ar costa constructia unei astfel de case la noi in tara, pentru ca proiectul mi se pare foarte interesant in calitate de casa de vacanta.

sursa foto: newavenuehomes.com

3 răspunsuri la “O casa cocheta, cu mansarda si terasa, in doar 38 mp”

Calculul este extrem de simplu !
38 mp. constructie din lemn cu fundatie usoara.
38 mp. X 300 euro/mp.(finisaje superioare) = 11.400 euro + 10.000 euro super dotari ci accesorii 21.000-22.000 euro ! La cheie cu toate dotarile si utilitatile !

Buna ziua,
Acest tip de casa , dar cu o forma mai patrata , o gandisem eu , ca o casa pentru pescari s-au pentru chefuri de sfarsit de saptamana , unde tot spatiul este dedicat recreerii si dormitul este un moft .
Pretul afisat mai sus este real .

Pai sa ne lasati noua un numar de telefon domnule Dan la care sa va putem contacta daca va ocupati de contructii din lemn . Va multumesc .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *