Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casa ecologica moderna de 46 mp, construita in curtea parintilor

1-exterior casuta 46 mp cu etaj plus garaj 2 mp


Dupa mai multi ani in care au locuit in subsolul parintilor lui Brendon, intr-un cartier de pe coasta vestica a orasului canadian Vancouver, el si sotia sa Akua Schatz au hotarat ca n-ar fi rau sa se mute intr-o casa numai a lor, unde sa-si poata intemeia o familie.

Cand au inceput cautarile in vederea achizitionarii unei case in aceeasi zona, au constatat ca preturile depasesc cu mult bugetul pe care si-ar fi permis sa-l aloce. Si atunci le-a venit ideea sa construiasca o mini casuta chiar in curtea parinteasca, pentru a reduce cat mai mult cheltuielile si pentru a ramane in continuare foarte aproape de batranii parinti care aveau mare nevoie de ajutorul tinerilor.

O casuta de 46 mp cu etaj, perfecta pentru terenurile mici din zonele urbane

Dupa indelungi ezitari si framantari, Akua si Brendon s-au oprit asupra unui proiect de casa cu design modern in stil specific coastei de vest a Canadei gasit in portofoliul unei companiei locale de proiectare. Acest model de casa – perfect pentru micul petic de pamant din curtea casei parintesti – are o suprafata locuibila totala de 46 mp, cu balcon inclus, si se desfasoara pe doua nivele: parter si etaj. In plus, casa este prevazuta cu un garaj inchis de 21 mp, astfel incat suprafata totala a constructiei se ridica la 67 metri patrati.

O compartimentare cel putin neobisnuita

Suprafata mica a casei a impus o compartimentare atipica, astfel incat parterul este ocupat integral de o bucatarie si o baie, ambele neasteptat de generoase si spatioase, livingul si dormitorul impartind etajul micut. Din living se face accesul intr-un mic balcon construit chiar deasupra garajului. Eu, personal, as fi preferat sa am baia la etaj, in imediata apropiere a dormitorului, iar livingul la parterul casei, intr-un spatiu comun cu bucataria.

Insa Brandon si Akua sunt absolut incantati de mica lor casuta, implicandu-se activ in toate etapele constructiei, pe care le-au descris pe larg pe blogul buildsmall.blogspot.ro, infiintat special in acest scop.

Finisaje de top pentru o casa ecologica moderna

Incalzirea prin pardoseala, dusumeaua de lemn in dormitor si living, vopseaua epoxidica pentru hol, baie si bucatarie, lambriurile din lemn cu care a fost placat exteriorul casei, acoperisul plat ce a permis montarea usoara a panourilor solare si multitudinea de ferestre ce asigura o iluminare naturala pana la apusul soarelui sunt atuurile micutei case canadiene devenita celebra in intreaga lume.

Calatori fericiti

La scurt timp dupa terminarea lucrarilor de constructie, in viata tanarului cuplu a aparut Oren, fiul lor, care le-a adus o imensa bucurie. Iar cand cel mic a implinit 6 luni de viata, parintii lui au decis sa profite de concediul de crestere a copilului, sa inchirieze casuta de 46 mp si sa plece intr-o calatorie prelungita in Thailanda, unde se pot relaxa vazand locuri frumoase si economisind bani, stiut fiind faptul ca in multe zone din Asia viata este foarte ieftina. Astfel incat in lunile in care tanara familie se relaxeaza in Thailanda, ratele creditului ipotecar sunt platite din chiria de 1700 dolari canadieni, pe care o platesc lunar chiriasii temporari.

2 răspunsuri la “O casa ecologica moderna de 46 mp, construita in curtea parintilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *