Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casuta colorata de 37 mp – viata la scara mica

1 living si bucatarie casa 37 mp


Cand legea urbanismului nu-ti permite extinderea unei case, ai doua variante: sa te lasi pagubas sau sa te adaptezi conditiilor impuse si sa cauti solutii de optimizare si amenajare a spatiului existent, pentru a-l transforma intr-o locuinta confortabila si cocheta.

Un cuplu de americani a ales a doua varianta, reusind o renovare spectaculoasa a unei casute vechi cu amprenta de doar 30 mp din California, construita in anii 1920.

Si pentru ca nu au primit autorizatie de extindere a casei in varsta de aproape o suta de ani, au ales sa-i mareasca suprafata pe verticala, prin adaugarea unui mic dormitor mansardat deasupra bucatariei. In acest fel exteriorul casei nu a suferit modificari de ordin estetic, pastrandu-i-se designul specific zonei in care se afla, in timp ce interiorul a fost extins cu 7 metri patrati, adica cu aproape o treime din suprafata totala.

Acum, in cei 37 metri patrati, cam cat masoara o garsoniera confort 1 din tara noastra, exista o bucatarie complet utilata, o baie, un living si un dormitor.

Living mic incarcat cu energie pozitiva

Nici nu se putea alege o paleta cromatica mai potrivita, la cat de mic este livingul casutei din imagini. Albul folosit pentru marirea vizuala a spatiului a fost inviorat cu decoratiuni in culori vesele: pernute decorative, un tablou handmade din materiale reciclate, mici aranjamente florale etc.

In perimetrul livingului, chiar langa fereastra, a fost amenajat si un loc de luat masa, compus dintr-o masa plianta si doua scaune de culoare bleu in stil shabby chic. Iar peretele opus canapelei confortabile este ocupat de un dressing imens prevazut cu o multime de spatii de depozitare si un pat rabatabil pentru musafiri ascuns in spatele oglinzii.

O bucatarie la scara mica

In mica bucatarie a tinerei familii de americani au incaput, pe langa garnitura de mobilier, chiuveta pentru spalatul vaselor, aragaz si combina frigorifica, o masina de spalat haine cu uscator ce nu si-au gasit loc in alta parte a casei. Secretul, spun proprietarii, este alegerea electrocasnicelor si mobilierului compacte, ideale pentru mobilarea si utilarea locuintelor de mici dimensiuni.

Dormitor luminos de 7 metri patrati

In dreapta arcadei prin care se face intrarea in micuta bucatarie se afla si scara de acces spre dormitorul semimansardat sau loft, cum ii spun americanii. Pentru a nu aglomera vizual spatiul, proprietarii au ales sa monteze o scara din lemn, folosita pentru a avea acces la rafturile de sus din bibliotecile caselor mari cu tavane inalte.

Fereastra din acoperis si cele doua gemulete cu vitralii scalda in lumina micul dormitor suspendat deasupra bucatariei, facandu-l extrem de placut.

Aceasta amenajare reusita este o dovada clara a faptului ca si intr-o casa cu suprafata mai mica de 40 mp viata poate fi frumoasa.

sursa foto: bhg.com

2 răspunsuri la “O casuta colorata de 37 mp – viata la scara mica”

Buna ziua, ma intereseaza idei practice pentru casa si gradina, apartament cu bani putini

In afara de ce spunea un tert despre faptul ca exista acces la WC din BUCATARIE nu am comentarii. Minunat ca americanii au descoperit utilitatea de pe timpul lui Dej si a lui Ceausescu…30 m2… E mult totusi…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *