Categorii
Proiecte de case inedite

O tanara si-a construit singura o casa ecologica din lemn fara compusi chimici

1-casa ecologica fara substante chimice exterior


Corinne, o tanara canadiana ce sufera de alergii cauzate de diverse substante chimice, si-a construit o micro casa din lemn, alegand numai materiale sanatoase, netratate chimic.

Cele mai multe dintre substantele si materialele folosite in constructii contin compusi chimici volatili care sunt toxici, fiind adesea responsabili pentru declansarea unor afectiuni si agravarea altora, precum alergiile cronice, fibromialgia, sindromul oboselii cronice si alte boli autoimune.

Deoarece substantele chimice ii provocau tinerei canadiene reactii alergice severe inca din copilarie, aceasta a decis sa-si construiasca singura casa, astfel incat sa testeze fiecare substanta si material de constructie ce urma sa devina parte integranta a caminului sau.
Iar pentru a-i ajuta si pe alti semeni aflati in aceeasi situatie, a descris in detaliu toate etapele constructiei, toate materialele utilizate si modalitatile de testare a acestora pe blogul sau mychemicalfreehouse.blogspot.com

Micro casa ecologica de 14,8 mp

Cu siguranta se vor gasi multi care-si vor arata nemultumirea vizavi de dimensiunile micro casei construite de Corinne, insa tanara este foarte mandra de realizarea sa, spunand ca ii sunt suficienti cei aproape 15 mp de suprafata locuibila.

Iar daca ar fi sa o ia de la capat, ar face lucrurile aproape la fel, schimband totusi lemnul de plop cu cel de artar, care este o esenta mai tare ce emana mai putin miros specific. De asemenea, ar inlocui stratul izolator din bumbac din peretii baii cu un strat de spuma si ar configura altfel baia, adaptand-o mai bine la dimensiunile cabinei de dus si a vasului de toaleta compost.

Traiul intr-o micro casa presupune schimbarea constienta si asumata a stilului de viata, renuntarea la lucrurile si obiectele inutile si limitarea la strictul necesar, spatiul de depozitare fiind extrem de limitat.

Cu toate ca momentan Corinne isi pastreaza o parte din lucruri in cateva cutii de plastic depozitate sub casa, este foarte incantata de micuta sa locuinta, locul sau preferat fiind micul pat podit deasupra bucatariei si mai ales fereastra care-l lumineaza. Un alt motiv de bucurie este dezumidificatorul integrat intr-unul dintre peretii casei care impiedica producerea condensului

Una peste alta, oricine isi construieste o casa, indiferent de tipul de zidarie si materialele folosite, descopera micile neajunsuri ale locuintei abia dupa incheierea lucrarilor de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *