Categorii
Intrebari de la cititori

Pereti umeziti, se exfoliaza zugraveala, apare mucegaiul – solutii?

Locuiesc la un demisol, in urma numeroaselor ploi, peretii interiori din apartament sau umezit, iar ulterior a inceput sa se exfolieze zugraveala inclusiv gletul, aparand si mucegaiul. Care este solutia pentru uscarea si refacerea acestor pereti si pentru indepartarea definitiva a mucegaiului?


Intrebare de la Greta, pe adresa redactiei: Pereti umeziti, se exfoliaza zugraveala, apare mucegaiul – solutii?

13 răspunsuri la “Pereti umeziti, se exfoliaza zugraveala, apare mucegaiul – solutii?”

Asa este, din cate am inteles de la ceilalti locatari din vila, casa nu are fundatie si este destul de veche, insa pana acum nu am avut nicio problema de genul acesta, problemele au inceput sa apara numai de cateva luni, in urma numeroaselor ploi. De aproximativ doua saptamani am lasat geamurile deschise in permanenta si sa spun ca parca mucegaiul nu s-a mai extins, iar mirosul s-a mai diminuat. Astept incontinuare solutii.

pai daca a plouat mult mai mult ca inainte,apa care a intrat in pamant a trecut si prin pereti.o solutie( dar destul de costisitoare ) ar fi sapatul pe langa casa, peretii demisolului si sa ii hidroizolezi.in casa respectiva de cat timp locuiesti si cand ai avut prima data astfel de probleme.astept si eu in continuare pareri, solutii.si eu vreau sa construiesc o casa cu demisol.

In cazul in care momentan nu poți face hidroizolatia fundației pe exterior, o soluție ar fi curatarea peretilor de igrasie cu diverse solutii ce se gasesc pe piata si tratarea lor cu o amorsa antimucegai (in funcție de firma prețurile sunt între 20 si 60 ron). După aceea izolarea peretilor cu polistiren( cam 50 lei baxul pt 5-8 m2, in functie de grosime )tencuiala, amorsa si zugraveala.Bineinteles pentru a fi sigura ca umezeala nu se infiltreaza prin podea ar trebui ca si aceasta sa fie izolată tot cu polistiren apoi turnata o șapa si abia apoi pus parchetul sau podeaua

Doamna Bratu, am apeciat negativ comentariul dvs. deoarece nu ati furnizat decat solutii de acoperire estetice si nu de rezolvare facto a problemei. Practic o veti condamna pe locatara la boli de plamani.
Solutia este saparea in exterior, aplicarea de solutii hidrofobante si apoi reastuparea constuctiei. Termosistemul nu este indicat imperativ insa inainde de aplicarea termosistemului trebuie sa existe o zona tampon intre hidro si termoizolatii pe care nu o intentionez sa o mentionez aici doar la incheierea unui contract ferm.
Domnule George, cand va veti construi casa cu demisol, sa ma cautati sa va spun ce sa puneti in CIFA inainte de a turna peretii beciului sau demisolului. Nu de alta, dar sa nu aveti problemele doamnei Greta.
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Buna ziua!

Pentru a elimina umezeala si respectiv mucegaiul creat , este nevoie de o hidroizolatie corect realizata si apoi o termoizoleatie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati telefonic sau pe email.

Cu stima,
Neagu vasile

——————————
Telefon: 0721569210
Email: neaguvasile1966@yahoo.com

Nu se recomanda placarea in spatii locuite cu polistiren.

Cea mai buna solutie, daca nu se poate reface hidroizolatia pe exterior, este un dezumificator. Hidroizolatia pe interior nu este o solutie atata timp cit apa continua sa treaca prin pereti.
O alta solutie, nerecomandata dar asta ramane la aprecierea specialistilor, ar fi aplicarea unei MEMBRANE hidroizolante (ca cele de exterior).

Dragii mei, am locuit la demisol toată copilăria mea și pot spune că e o optiune bună si pe timp de vară, dar și iarna.Vara e răcoare,iar iarna se menține căldura f.bine. Materialele folosite acum mai bine de 30 de ani erau potrivite pentru ca pereții să poată respira.Umezeala/egrasia apăreau doar când nu exista o bună fundație sau casa nu era prevăzută cu sistem de colectare a apei de pe acoperiș(burlane). O încăpere bine aerisită și uscată nu permite mucegaiului să pătrundă.Tinciul, varul eu cred ca sunt suficiente pentru tencuielile de la demisol.Hidroizolatia se poate efectua în diverse moduri.Am fost la specialiști în construcții și mi-au recomandat o substanță care se infiltreză în pereteți și împiedică umezeala să urce pe perete.Această substanță se injectează în găurile făcute cu bormașina Bosch din 20 în 20 de centrimetri în fundația casei.
O remarcă de luat în seamă:polistirenul absoarbe umezeala și în interior și în exterior dacă are contact cu ea.Am văzut cazuri concrete.
Mult succes în rezolvarea problemei.

Pana nu veti sapa pe langa casa si veti face hidroizolatie pe exterior cu membrana cauciucata(cu bulbi) nu veti scapa de probleme. Izolatie pe interior peste o zona umeda sau găuri cu bormasina tin de frectie la picior de lemn.

Buna ziua,
Ma minunez cate sfaturi nastrusnice gasasc aici.
D-na Solomon stie ceva despre anumite substante dar incomplet si este eronat sa folositi varul care este hidrofob (absoarbe apa). Pentru o solutie corecta la problema dvs. este necesar sa vad spatiul. Firma la care lucrez este specializata in insanatosiri edilitare si printre altele s-a ocupat de impermeabilizarea subsolului muzeului Brukental din Sibiu.
Deci va astept cu interes la tel 0723150087 sau e-mail gabi.pasare@gmail.com pentru a discuta (gratuit) detaliile
Cu stima
Gabi Pasare

Dacă locuiţi în părţi ale ţării ce sunt supuse unor ploi grele, atunci cu siguranţă veţi avea nevoie şi de un sistem pentru hidroizolaţii beciuri / subsoluri. Acesta este “Drenarea pe Exterior a Fundaţiei”, numită şi “Dren francez” de mulţi din industria construcţiilor. Este un sistem construit pe peretele exterior al fundaţiei dumneavoastră şi deviază apa printr-un sistem de drenaj în sol sau către canalizare, departe de pereţii subsolului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *