Categorii
Proiecte de case inedite

Proiect de casa ideal pentru terenuri si bugete mici – 74 mp cu tot cu etaj

1-fatada casa 74 mp cu etaj proiect pentru teren foarte mic


Construirea unei case pe un teren mic este o reala provocare pentru toate partile implicate: arhitecti, ingineri, echipa de constructii si mai ales pentru proprietarii care vor locui in imobilul construit ani buni, daca nu chiar o viata intreaga.

Suprafata mica a terenului ii obliga pe proprietar si arhitect sa se supuna unei serii de restrictii in proiectarea viitoarei case, iar ulterior, dupa stabilirea proiectului, acelasi teren mic devine principalul vinovat in ingreunarea desfasurarii lucrarilor de constructie.

Un proiect pentru terenuri mici, sub 100 mp

Cele mai multe dintre loturile de teren din zonele urbane sunt atat de mici, incat alegerea unui proiect care sa se potriveasca dimensiunilor acestuia este o etapa care consuma timp si multi nervi. Chiar daca in multe cazuri loturile masoara cel mult 100 mp, proprietarii isi doresc o casa spatioasa si confortabila, dar si un petic de curte in care sa amenajeze un loc de relaxare dotat cu un foisor, un leagan sau un gratar si un loc de luat masa in aer liber.

Casa moderna cu etaj proiectata de echipa de arhitecti ai companiei americane Lanefab este un proiect ce intruneste toate cerintele enumerate mai sus, reusind sa inglobeze in doar 74 mp un dormitor, o baie, un living, o bucatarie, un balcon si un garaj.

Partea neobisnuita a acestui proiect este compartimentarea interioara. In mod normal, in casele desfasurate pe doua nivele parterul este ocupat de zona de zi, compusa din living si bucatarie, etajul fiind alocat dormitoarelor. In cazul acestui proiect lucrurile stau exact invers: zona de zi ocupand etajul casei, iar dormitorul si baia aflandu-se la parter, langa garaj.

Scara de acces la nivelul superior porneste chiar din holul de la intrarea in casa, astfel incat musafirii pot ajunge in zona de zi fara sa observe dormitorul situat in partea opusa intrarii.

O bucatarie spatioasa si moderna

In proiectul propus de arhitectii americani, etajul casei este locul ideal pentru petrecerea timpului liber alaturi de prieteni si familie, fiind ocupat de o bucatarie moderna si generoasa si de suficient spatiu pentru amplasarea unei canapele, catorva fotolii si chiar a unui loc de luat masa. Balconul alaturat permite extinderea zonei de zi in exteriorul casei, in perioadele calde ale anului.

Solutii de extindere

Acest proiect de casa a fost conceput special pentru zonele in care parcarea in fata curtii este imposibila, in caz contrar, spatiul alocat garajului poate fi transformat intr-o camera destul de spatioasa, marind astfel suprafata locuibila existenta. Prin desfiintarea garajului si transformarea acestuia intr-o arie locuibila, zona de zi poate fi mutata la parterul casei, iar dormitorul si o baie pot fi amenajate la nivelul superior.

sursa foto: lanefab.com

2 răspunsuri la “Proiect de casa ideal pentru terenuri si bugete mici – 74 mp cu tot cu etaj”

Si o varianta romaneasca se poate vedea si aici, dormitoarele sunt situate la parter in timp ce camera de zi si bucataria(openspace) la etaj, alaturi de terasa: ovidiumurgu.com/img/projects/om-p10/om-p10-4.jpg

Buna ziua nu va suparati cam ce preti are acesta casa e foarte frumoasa si mar interesa pretul … Va multumesc frumos rog seriozitate..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *