Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate pune parchet nou peste unul vechi?

Buna ziua! As dori sa intreb daca e in regula sa se puna parchet nou peste unul vechi de 30 de ani, care este atacat de carii, si de umezeala. Va multumesc!


Intrebare de la Loredana, pe adresa redactiei: Se poate pune parchet nou peste unul vechi, atacat de umezeala si carii?

4 răspunsuri la “Se poate pune parchet nou peste unul vechi?”

Buna seara.
Strict tehnic, se poate pune orice peste parchetul ros de cari si umezeala. Anul asta puteti pune de 7 mm, la anul de 8 mm peste asta de 7 care se erodeaza, si apoi de 12 mm. In tot acest timp, in primul an taiati usa cam 8 mm api inca 2 mm si la final cu inca 5 mm. In acest fel, banii se invartesc in economie si ia avant!
Strict logic, nu se poate pune problema montarii unui parchet care e la baza din lemn, peste un parchet din lemn atacat de daunatori si apa.

Mai exista si varianta de lux in care daca e parchet din ala de care stiu eu si are URME de apa si un pic de gaze pe ici pe colo, atunci e pacat sa puneti parchet nou peste cel vechi. Se recomanda slefuirea celui vechi si lacuirea, repararea acestuia, tratarea antifungica si antixilofage. Veti vedea la final ceva superb iar daca musca se va aseza pe pardoseala, cu siguranta isi va rupe piciorul…
Spor!
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *