Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate vopsi faianta?

Vă rog să-mi spuneți dacă există o posibilitate de vopsire a faianței.
Am moștenit un apartament unde vana este atît de bine încorporată în perete că ar trebui să spargem toată tencuiala sau ar trebui tăiată cu flacără cu acetilenă. O altă problemă este că vană de dimensiuni așa de mici nu se găsește. Este genul în care nu se poate sta în picioare, adică este numai de șezut.
Mulțumesc anticipat.


Intrebare de la Adela, pe adresa redactiei: Se poate vopsi faianta?

8 răspunsuri la “Se poate vopsi faianta?”

sigur.foloseste vopsea auto ,eventulal cu pistol de vopsit daca nu ai posibiltatea cu set de vopsit,rola de burete ,tavita.spor la treaba

sal!se poate vopsi,dar inainte se da cu un grund agrapant dupa care este vopsea anume ptr.faianta din italia fff buna!nu te lua dupa altii cu tot felul de idei!am lucrat ca decorator si crede/ma stiu ce spun!bafta!

Faianta se poate vopsi simplu, fara a fi necesare operatiuni consumatoare de timp si complicate de pregatire (slefuire, grunduire, etc) a suprafetei. E suficient sa spalati si sa degresati faianta, apoi puteti aplica direct vopsea speciala pentru faianta, gata colorata. Pretul e de bun simt, iar pentru o baie normala aveti nevoie de cel mult 1-2 cutii.
Aveti mai jos un exemplu pentru o nuanta de bleu:
traget. ro/ro/lacuri-si-emailuri/1970-vopsea-oskar-direct-pe-faianta-bleu-topaz.html

Eu am o problema in a gasi culoarea la faianta care o vreau. E posibil sa vopsesti modelul de faianta cu spray ceva, fara ca sa strici aspectul si textura? am gasit un model care imi place, dar nu e culoarea potrivita 🙁

Buna, Ella!

Daca tii neaparat sa vopsesti o faianta nou-nouta, urmeaza sfaturile lui Adrian. Insa eu ti-as sugera sa te mai gandesti putin. Oare modelul de faianta gasit chiar merita nebunia vopsitului? Totusi, oricat de bine s-ar prezenta o vopsea aplicata pe faianta existenta, nu cred ca se compara ca rezistenta cu textura placilor propriu-zise.

O sa fac altfel designul, desi nu vreau. O sa inlocuiesc cealalta culoare cu alta, deci tre sa modific si restul. Asta e, n-am ce face! Mersi pt raspuns!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *