Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baia moderna cu cabina de dus. Doua exemple in imagini detaliate

1-baie moderna 5 virgula 3 mp cu cabina de dus

In prezent, din cauza vietii agitate si a timpului care se scurge intr-un ritm mult prea alert, tot mai putini sunt cei care au timp de rasfat in cada, cabina de dus devenind un atribut indispensabil bailor moderne, indiferent de suprafata.


Uneori, in cazul unei bai de mici dimensiuni inlocuirea cazii cu o cabina de dus se dovedeste a fi de-a dreptul necesara, castingandu-se astfel spatiu pentru a integra in spatiul mic si o masina de spalat. Alteori, desi suprafata baii permite, se renunta la cada din considerente ce tin de design, cabina de dus fiind, cum am mai spus, asociata decorului modern.

Cabina de dus in configuratia unei bai de 5,3 mp amenajata in stil modern

Spre deosebire de multe dintre baile apartamentelor de bloc, baia de 5,3 mp din primul exemplu pare destul de spatioasa, cel putin la prima vedere. Un motiv este paleta cromatica in care a fost finisata, celalalt motiv fiind inlocuirea cazii cu o cabina de dus aprope insesizabila datorita structurii de sticla si a caditei ingropate in pardoseala.

Un panel modern de dus de culoare alba, dotat cu duze de hidromasaj, a fost montat pe unul dintre peretii din interiorul cabinei. Imi place foarte mult acest model de cabina de dus. Consider ca este mai aratos si mai practic din punct de vedere al intretinerii. In plus, cadita ingropata diminueaza riscul accidentarilor. De altfel, si usile glisante ale cabinelor mi se par destul de periculoase si mai ales greu de curatat, iar in acest caz usa lipseste cu desavarsire. Si ce daca se mai uda si gresia in timpul unui dus? Daca este mata si se sterge usor, chiar nu vad o problema.

Cum poti integra o cabina de dus intr-o baie de 2,5 mp

Baia din a doua parte a galeriei foto este mai mica decat jumatatea primei bai, fiind totodata extrem de ingusta. Astfel, a fost impartita in doua parti aproape egale, una dintre acestea fiind ocupata de cabina de dus, iar in cealalta aflandu-se toaleta, lavoarul si masina de spalat, integrata inteligent si discret chiar in masca lavoarului.

Si chiar daca suprafata totala a baii masoara doar 2,5 mp, echipa care s-a ocupat de amenajarea acesteia a reusit sa gaseasca solutii practice pentru configurarea eficienta si practica a spatiului mic si ingust, pentru a obtine o baie cocheta si mdoerna.

Amplasarea dusului intr-una dintre extremitatile baii a permis sa se renunte la montarea unei usi, architectii inlocuind-o cu o perdea de dus care nu ocupa spatiu. O usa de sticla in perimetrul unui spatiu atat de restrans risca sa se sparga destul de usor.

In cealalta extremitate a baii a fost montat vasul de toaleta, iar fata in fata cu usa se afla lavoarul sub a carui masca a fost montata masina de spalat haine. Rafturile de deasupra wc-ului sunt extrem de utile pentru depozitarea obiectelor de uz personal si a prosoapelor de baie.

Avem, asadar, doua bai moderne, de dimensiuni reduse, ambele dotate cu cabine de dus. Care dintre acestea iti place mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *