Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cabana din lemn de 70 mp construita in regim DIY de o familie cu trei copii

1-cabana din lemn de pin 70 mp construita in regie proprie


Ce poate fi mai frumos decat o casa de vacanta pe malul marii? O casa de vacanta pe malul marii, construita in regie proprie, ar spune Camille si Brice Hermand, doi francezi care s-au incumetat sa-si construiasca singuri o cabana din lemn de pin in care sa se refugieze, impreuna cu cei 3 copii ai lor.

Inainte de a intra mai mult in detalii, vreau sa-ti spun ca doamna Hermand este arhitect de meserie, asa ca a stiut exact ce implica demararea acestui proiect in regim DIY, iar sotul ei s-a implicat cu toata inima, timp de trei ani petrecandu-si fiecare clipa libera pentru realizarea visului comun.

Cabana din lemn de pin cu suprafata de 70 mp

Sotii Hermand nu si-au dorit o casa moderna cu design inspirat de stilul rustic, ci o cabana autentica din lemn – un adapost modest pentru vacantele pe care oricum prefera sa si le petreaca afara, in aer liber, pe terasa rustica ce inconjoara casa de 70 mp, hoinarind prin padure sau lenevind pe plaja marii aflata la o distanta de doar 50 m. Si iata ca au facut-o.

Aspectul rustic al cabanei a fost intarit si de cei trei copaci pe care Camille i-a inclus in decor, proiectand si construind terasa in jurul lor si chiar decupand putin streasina casei, pentru a le permite sa se avante in sus. Drept recompensa, copacii salvati le ofera proprietarilor umbra in zilele calduroase de vara, formand in acelasi timp un paravan natural in spatele caruia membrii familiei se pot ascunde de privirile turistilor veniti in zona.

Pentru a integra casa in peisajul natural cat mai firesc cu putinta, arhitecta a decis sa pastreze culoarea naturala a lemnului folosit atat pentru structura, cat si pentru finisarea interiorului si exteriorului. In timp, lemnul si-a modificat aspectul si nuanta, capatand o tot mai pronuntata infatisare rustica.

Structura din lemn si izolatia termica eficienta au facut din cabana refugiul ideal atat pentru vacantele de vara cat si pentru cele de iarna, cand interiorul se umple de caldura si parfumul focului de lemne din godinul instalat in livingul casei. De altfel, spune Camille, prima lor vacanta petrecuta in cabana s-a intamplat sa fie chiar iarna.

La decorarea si amenajarea interiorului cabanei au participat si cei mai mici membri ai familiei Hermand, copiii. Pe langa mobilierul vechi, achizitionat din magazine de anticariat sau din targurile de vechituri, casuta din lemn este intesata cu decoratiuni confectionate manual chiar de cei trei copii si pastrate cu drag de parintii lor.

Casuta de joaca pentru copii – o cabana in miniatura

Si pentru ca aveau destul spatiu in curte, sotii Hermand au construit si o casuta de joaca pentru cei mici, o cabana din lemn la scara mai mica, ridicata deasupra solului pe cativa piloni din lemn si dotata cu ferestre si o mini terasa proprie. In timpul vacantelor de vara cei trei copii adora sa se ascunda in propria lor casuta din padure.

Frumos, nu-i asa?

sursa foto: camillearchitectures.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *