Categorii
Intrebari de la cititori

Caramida evo ceramic (44 cm) izoleaza bine termic iarna?

Buna ziua, as vrea sa stiu daca a construit cineva cu caramida evo ceramic de 44 cm de la Cemacom. Daca da, as vrea sa stiu daca in tampul iernii a fost multumit de izolatia termica a acestei caramizi.
Va multumesc.


Intrebare de la Dan, pe adresa redactiei: Caramida evo ceramic (44 cm) izoleaza bine termic iarna?

3 răspunsuri la “Caramida evo ceramic (44 cm) izoleaza bine termic iarna?”

Va salut!

Intrebarea nu este tocmai corect formulata iar eventualele raspunsuri la ea numai obiective nu pot fi.

Grosimea de 40 cm a unui zid este destul de rara. Apoi sa gasiti vreun beneficiar care a lucrat cu produse de la acest producator si care sa poata face diferenta intre casa lui si o alta …

Pe scurt, ca unul care am construit o grosime de zid atipica tocmai pentru o mai buna izolare termica, recomand o grosime clasica (25-30cm) impreuna cu o izolatie cat mai eficienta (vata minerala bazaltica).

Succes!

Buna seara.
Incepand cu premisa conform careia cu cat e mai gros cu atat e mai bun, 44 cm-nseamna ceva!
Toate calculele sunt bazate pe eficienta energetica (transferul termic) pe 1 m grosime. Astfel, cu cat e mai gros stratul, cu atat e mai greoaie transferarea asta termica, adica pierderea.
44 cm va scueste de termoizolatie adica ~49 lei/m2 material+manopera. Insa nu va scuteste de tencuieli :(.
Luati proiectyl dvs. ca material+manopera+consumabile+transport si veti afla singur raspunsul la alternativa indicata. In goana dupa incasari, s-ar putea ca producatorul caramizii sa faca ce a facut neamtul cu gletul cand a inventat rigipsul: scoaterea meseriasului de pe piata cu un produs mai scump dar care are avantajul „do it yourself”.
Cu alte cuvinte, caramida de 44 se poate dovedi mai scumpa decat ansamblul caramida de 22 cu termo de 10 cm…. l aceeasi eficienta energetica… Banii ii dati la producatorul caramizii dar va trebui musai sa tecuiti. Asa ca….
Spor 🙂
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

daca te hotarasti sa zidesti cu caramida aceasta,atunci ai facut cea mai buna alegere,eu am construit cu Porotherm light,si am zidit cu latura de 30 cm zidurile exterioare,cu tencuit interior exterior,a rezultat o grosime a zidului de 34 cm,te rog sa ma crezi ca am trecut trei ierni si e bine caldura suficienta,…………..
parerea mea e ca sistemul de izolatie cu polistiren e o mare porcarie,in afara s-a renuntat de cativa ani la acest sistem,polistirenul fiind un element care nu lasa peretii sa respire,…
e drept ca cu acest sistem toate cocioabele s-au transformat in case de lux,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *