Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum amenajezi un loc de luat masa in living – exemplu concret

1-canapea maro living modern


Ideea de a lua masa in sufragerie sau living, cum i se spune acum, nu este o inventie moderna, cum crede multa lume in ziua de azi.

Iti amintesti ca, pe vremuri, se purtau seturile de mobilier pentru sufragerie din compozitia carora trebuia sa faca parte musai si o masa (de cele mai multe ori extensibila) cu sase scaune? Pe atunci fiecare pranz sau cina in familie erau adevarate momente festive si poate de aceea se desfasurau in locul cel mai aranjat si mai frumos din casa.

Un living de 25 mp cu loc de luat masa si colt de lectura

Daca spatiul din bucatarie este atat de mic incat nu-ti permite amenajarea unui loc de luat masa, arunca un ochi in living. Sigur vei gasi acolo spatiu pentru o masa si cateva scaune. Ca sa te inspir, ti-am pregatit o galerie foto cu imaginile unui living modern in perimetrul caruia au fost amenajate un loc de lua masa si un colt de lectura. E drept ca, in acest caz concret, livingul mic a fost extins sau, mai bine zis, s-a contopit cu incaperea alaturata, pentru a se obtine un spatiu mai amplu si mai luminos.

Inainte de renovare, acest living era intunecos atat din cauza suprafetei mici cat si din cauza nuantei inchise a mobilierului vechi cu care era dotat. Prin simpla desfiintare a usii duble ce despartea livingul de camera alaturata, spatiul a capatat volum, iar prin schimbarea radicala a paletei cromatice, livingul a devenit o incapere luminoasa si primitoare.

Arhitectii care s-au ocupat de reamenajarea spatiului au decis sa-l imparta in doua zone de activitate: zona de conversatie si locul de luat masa. Iar pentru ca proprietarii locuintei adora sa citeasca, s-a gasit solutia si pentru amenajarea unui colt de lectura. Fiind amplasat chiar in fata canapelei, coltul de lectura format dintr-un fotoliu confortabil si cateva masute decorative in forma de busteni este chiar parte a zonei de conversatie.

Punctul de atractie al sufrageriei este noul semineu, in fata caruia au fost asezate canapeaua, fotoliul si puful ce tine loc de masuta de cafea. Constructia elegantului semineu cu design modern vizibil din orice colt al incaperii de 25 mp a fost posibila pentru ca acest living se afla intr-o casa si nu intr-un apartament de bloc. Dar si in cazul unei garsoniere sau a unui apartament e posibila montarea unui semineu, cu conditia ca acesta sa fie electric. Pe piata de profil sunt atatea modele…

Desi greu de observat, pe peretele pe care a fost construit semineul – chiar in spatele acestuia – a fost proiectat un dulap fara manere care este nu doar extrem de util, ci si decorativ, gratie finisajului.

Loc de luat masa decorat in wenge si vernil

Combinatia wenge si vernil este una dintre cele mai in voga si indragite combinatii de culori. Drept sa spun, imi place si mie, in conditiile in care nu ma dau deloc in vant dupa acest wenge, care a invadat pur si simplu magazinele de mobilier si decoratiuni in ultimii ani.

Asadar, locul de luat masa a fost amenajat in vernil si wenge, prima dintre aceste culori imbracand unul dintre peretii incaperii, iar cea de a adoua fiind nuanta mesei si scaunelor alese. Alaturi de nuantele pastelate de crem si bej, vernilul este culoarea ce leaga vizual cele doua zone ale livingului modern.

sursa foto: schoener-wohnen.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *