Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot repara, izola un acoperis (pod) la o locuinta deja construita si locuita?

Buna ziua. Am cautat si am citit foarte multe sfaturi despre cum poti repara, izola un acoperis (pod) la o locuinta deja construita si locuita. Sunt sfaturi de genul „lucrati numai cu specialisti”.
Intrebare: unde gasesc acei specialisti? nu am identificat niciun link, nr. de telefon etc.
Intrebare suplimentara: cum poti deosebi adevaratii specialisti fata de pseudo-specialisti inainte de a fi prea tarziu.
Multumesc,


Intrebare de la Corneliu, pe adresa redactiei: Cum pot repara, izola un acoperis (pod) la o locuinta deja construita si locuita?

10 răspunsuri la “Cum pot repara, izola un acoperis (pod) la o locuinta deja construita si locuita?”

VA SALUT,EXCEPTND DISCONFORTUL,NUMAI PRIN INTERIOR.IZOLATIA CU CO DORITI SA O FACETI?DACA DORITI SA COLABORM VA ROG SUNATI-MA LA 0740189710.VA MULTUMESC,NU O SA REGRETATI

Buna seara domnule Corneliu.
Mai intai de toate va trebui sa tragem o linie distincta intre doua notiuni specifice:
reparatia unui pod/mansarda si izolarea unui acoperis/mansarda!
A REPARA inseamna ca exista ceva care nu functioneaza bine si trebuie in primul rand identificata cauza defectului, tratarea cauzei. A IZOLA inseamna a aplica un procedeu tehnic cu un anumit rezultat.
A REPARA presupune demontare/desfacere/demolare si refacere
A IZOLA presupune aplicarea unui procedeu tehnic cu materiale pentru un anumit scop. Scopul se numeste izolare termica, izolare fonica, izolare hidro sau izolare opto, reamenajarea perceptiei optice, etc.
Mai departe, daca pentru dvs. exista doar o simpla problema despre specialisti, va asigur ca veti gasi pe cineva sa va ajute la executia lucrarii, cu conditia sa specificati clar ce doriti sa faceti, care este defectul vizibil al reparatiei dorite sau ce doriti sa amenajati!
Stimate domn, casa este ca un om. Prezinta simptome. Meseriasul sau specialistul, intocmai ca un doctor, pe baza simptomelor, stabileste un diagnostic, stabileste un tratament care, la fel ca in viata de zi cu zi, este mai scump sau mai ieftin.
El va va prezenta o reteta, de regula doua-trei retete din care dvs. va veti alege una singura. Asa procedez eu. Va sfatuiesc sa notati urmatoarele: materialul ramane in casa, manopera pleaca pe usa! Cu alte cuvinte, un meserias pune in opera materiale de 50 lei/m2 la acelasi pret de manopera cu materiale de 5 lei/m2. Diferenta o face durata de viata a materialului interventiei: 1 an sau 30 de ani. Dvs. hotarati.
Raspunsul la intrebarea suplimentara, din punctul meu de vedere, este: puteti deosebi specialistii de pseudo-specialisti prin faptul ca primii sunt rodati in teorie+practica pe cand cei din a doua categorie sunt rodati in practica. Primii sunt, sa zicem, doctori in constructii cei din a doua categorie sunt un fel de roboti ce aplica un proces tehnologic strict pe baza experientei dobandite. Primii sunt capabili sa puna un diagnostic corect pe baza semnalmentelor efectului unui defect in constructii iar cei din categoria a doua sunt cei ce pun in practica ideile dvs. (fie ca le aveti din auzite, fie ca le-ati imprumutat de la prieteni sau alte surse, fie ca asa considerati dvs. ca ati citit pe google) fara sa va contrazica sau sa va furnizeze o solutie alternativa. Sper sa nu fi adus atingere demnitatii vreunui meserias care considera ca daca aplica experienta practica uniform la toti clientii cu un anumit tip de problema, fara sa cunoasca teoria materialului, nu pot fi numiti „doctori” in constructii. Pentru a fi „doctor” trebuie sa stii teoria, pe langa practica. Degeaba ai in mana un material de 400 de lei daca il aplici la temperatura de 28 de grade celsius cand producatorul impune clar maxim 25 de grade celsius, atentie, temperatura suportului, nu a aerului! Cati pseudo-meseriasi au un termometru? Cati pseudo-meseriasi au un higrometru? Cati au un laser performant? Cati au un detector de tensiune, metale, empty space? Cati au disponibilitate la alernative? La solutii alternative? Cati cunosc teoria materialului cu care lucreaza? Fisa tehnica…
Sper ca am fost destul de explicit si va doresc succes in rezolvarea problemei dvs.
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Buna ziua domnule Bogdan,
Ati uitat de micrometru , cred ca ar trebui sa va luati temperatura cu termometru de care amintiti,nu ati adus vorba de ruleta , vinclu ,boloboc ,furtun de nivel, ciocan,mistrie , cancioc,drujba,scule care sunt necesare ridicarii unei case,nu toata lumea are laser performant,degeaba aveti teoria daca practica va omoara si va tine acasa ca sa scriti epistole lungi si plictisitoare.
Cu stima domnule doctor….

Va rog sa-mi permiteti o mica completare domnule Bogdan, pe langa sculele necesare constructiei unei case, trebuie sa ai experienta necesara cunoasterii
materialelor cu care lucrazi, lemn, caramida, fier, ciment, var, etc.etc pentru ca pe piata sunt bagate tot felul de rebuturi de la fabricile din zona, caramida prea arsa sau mai putin coapta, care are pete negre, ciment alterat, fier romanesc adus de la turci,
scandura si grinzi de culoare maronie care sunt putrede si altele pe care nu mai am timp sa le descriu acum si aici.
Cu stima

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Imi permit sa mentionez cateva cuvine de raspuns pentru toate comentariile citite pana in prezent. Astfel:
1. D-ule Tudor am retinut nr. de telefon si va voi contacta pentru a putea discuta in detaliu problema mea.
2. D-na Ana Maria am citit articolul recomandat de dvs. Este o informatie utila care rezolva partial problema mea pe componenta izolatie. Din motive intemeiate nu pot pune eu in practica sfaturile de acolo (cred ca nici nu este recomandabil).
3. D-ule bsterea va asigur ca stiu diferenta intre a repara si a izola. Motivul pentru care am mentionat ambele operatiuni a fost acela ca am nevoie de ambele. De acord ca este necesar sa explic clar ce doresc pentru ca un specialist sa puna un diagnostic si sa propuna o solutie de rezolvare. Asta a fost si ideea pt care am postat intrebarea mea, si anume, de a gasi persoana/persoanele cu care sa intru un contact pentru o discutie detaliata.
4. D-ule Mihai Lazar sustin, in mare masura, comentariile dvs. Din pacate am constatat, din cateva experiente personale, ceea ce afirmati si dvs. Cred ca idealul, mai greu de gasit dar totusi posibil, este de a intalni un bun specialist care se perfectioneaza continuu in meseria lui si care sa fi investit o parte din banii castigati in scule performante.
Cu stima,
Corneliu P

BUNA ziua domnule Corneliu,
CA sa fiu scurt, cred ca d-voastra ati lucrat casa cu niste salahori, nu cu specialisti la un acoperis, nu este necesar nici laserul domnului Bogdan, nici termometru dansului,
numai de foarte multa experienta.
Cu multa stima.

Buna ziua domnule Lazar.
Probabil aveti dreptate in privinta salahorilor. Din pacate afli la sfarsit daca au fost oameni cu experienta sau doar niste impostori. Aceasta era si ideea din ultimul paragraf al postarii mele. Atata timp cat nu exista un loc in care sa poti gasi o baza de date cu specialisti in diferite domenii si despre care sa gasesti comentarii, calificative acordate de cei care au utilizat serviciile acestora vor fi in continuare cazuri de asa numite „tepe”.
Corneliu P

Salut pt.izolatie primul pas izolezi acoperisul intre grinzi deoarece condensul tot are sa-il faca si-ti pica pe pod pe urma,personal serios daca vrei ca lucrarea sa o fac eu,zona ma intereseaza. tel.0762605140

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *