Categorii
Proiecte de case inedite

Doi tineri absolventi de facultate si casuta lor mobila de doar 15 metri patrati

1-casa din lemn pe roti suprafata 15 mpFara sa aiba pic de experienta in domeniu, doi tineri absolventi de facultate pasionati de calatorii au simtit ca este momentul sa se aseze la casa lor. Si cum nu se vedeau inca legati de o locuinta permanenta, au decis sa-si construiasca o casuta mobila cu care sa se poata muta oricand se vor plictisi de peisaj.


Eu cred ca noi, romanii, avem intiparite in codul genetic simtul proprietatii si dorinta de a detine, intr-o buna zi, o casa mare cu cat mai multe camere si acareturi. Inca de mici visam la ziua in care vom deveni proprietari cu acte in regula, fara sa zabovim prea mult asupra gandului ca o casa mare (asa cum isi doreste fiecare la un moment dat) inseamna in primul rand o groaza de cheltuieli de intretinere lunare si multe ore saptamanale de curatenie.

Realizam cat de fericiti am putea fi intr-o casa mica abia dupa ce ne vedem stapanii unei constructii cu unul sau doua etaje, impanzita cu balcoane, terase si alte mofturi de care ne dam seama ca, de fapt, nu aveam nevoie. Si apoi, fie traim tot restul vietii cu regretul de a fi construit o casa mult prea mare, fie o vindem si facem alta, mai intima, mai realista si – ce e mai important – mai ieftina si mai usor de intretinut.

Ei bine, strainii si mai ales americanii fac lucrurile in sens invers. De cele mai multe ori pornesc de la casute minuscule, pe care le schimba pe unele din ce in ce mai mari, in functie de evolutia vietii lor. Iar spre final, atunci cand varsta si sanatatea nu le mai permite sa alerge sus-jos pe scara interioara a casei, iar copiii deveniti adulti locuiesc in alte parti, americanii isi schimba locuintele mari pe unele mai mici, cheltuind diferenta pe excursii si vacante relaxante.

O casuta pe roti, mereu gata de drum

Revenind la protagonistii imaginilor din galeria foto de mai jos, iti voi spune ca Esther este o flautista talentata pasionata de design interior, iar Kenny este tamplar profesionist. Asa cum spuneam si la inceputul articolului, adorand calatoriile cei doi au hotarat ca o casa pe roti este cea mai buna solutie pentru ei.

Asa ca, dupa aproximativ 6 luni de framantari, studiu si documentare, s-au apucat de treaba. Au cumparat o platforma de rulota pe care au inceput constructia casei, in baza proiectului gandit chiar de ei. Casuta de 15,7 mp are structura din lemn, peretii fiind realizati din panouri izolate. Constructia propriu-zisa a durat aproximativ 4 luni, timp in care cei doi tineri n-au facut altceva decat sa petreaca multe ore zilnice lucrand, pentru a-si vedea visul cu ochii.

Cand au ajuns la faza finisajelor si decoratiunilor – chestiilor de finete, ca sa zic asa – bugetul secase, asa ca cei doi tineri au fost nevoiti sa revina in campul muncii, pentru a strange banii cu care sa-si poata duce opera la final.

Astazi, Esther si Kenny se mandresc cu mica lor casa mobila din lemn, incalzita cu un godin in lunile friguroase, pe care o impart cu un catel simpatic care a crescut impreuna cu casa. Si chiar daca pare de necrezut, in cei doar 15,7 metri patrati tinerii au si living, si baie, si bucatarie si dormitor, toate mobilate cu mobilier din lemn, realizat chiar de Kenny – ca doar e tamplar profesionist! E drept ca atat incaperile cat si mobilierul sunt foarte mici. Dar ce spun eu mici? Sunt de-a dreptul minuscule. Insa proprietarii se declara foarte fericiti si mandri cu ce au realizat, mai ales ca mica locuinta pe roti i-a scapat de grija chiriei si a ratelor la banca, lasandu-i liberi sa calatoreasca si sa se bucure de tinerete.

sursa foto: kennyandestherstinyhouse.blogspot.com

2 răspunsuri la “Doi tineri absolventi de facultate si casuta lor mobila de doar 15 metri patrati”

Sunt siderat de abnegatia si devotamentul crezului acestor 2 tineri minunati in ceeace si-au propus si indeosebi ce au realizat.
Detin in propr. in PREDEAL-pe VALEA SUPERIOARA A TIMISULUI un teren in INTRAVILAN pe care as dori sa il valorific printr-un astfel de amplasament.
Rog pe cei doi sa ma contacteze pt. ASOCIERE FOLOSIRE a casei pe roti sau de ce nu o CONSTRUCTIE NOUA de acelasi gen.
e :stanescuvifor@yahoo.com; tel. :0213455248

Foarte dragut si perfect de acord cu fondul social al articolului. Am insa o problema practica: godinul inteleg ca se alimenteaza cu lemne din padure, cum facem insa cu electricitatea si mai ales cu apa, care este vitala? Intreb pe cei mai priceputi daca exista solutii tehnice, ideea casei e foarte interesanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *