Categorii
Proiecte de case inedite

Doua dormitoare, un living o baie si o bucatarie intr-o casa de doar 37 mp? IMAGINI

1-exterior casa mica din lemn 37 mp cu mansarda


Ti-ai fi imaginat ca este posibil sa amenajezi un living, o bucatarie, o baie si doua dormitoare intr-o suprafata de doar 37 mp, fara sa ai senzatia ca locuiesti intr-o cutie de chibrituri?

O echipa de arhitecti a demonstrat ca acest lucru este posibil si a conceput un proiect de casa la scara mica care se preteaza pentru a fi folosita in calitate de refugiu de vacanta si chiar in calitate de resedinta permanenta, pentru o familie formata din doi sau trei membri.

Interior spatios, ingenios structurat

Pentru a reduce costurile de constructie, dar si pentru a obtine o locuinta cu costuri de intretinere mici, arhitectii companiei WheelHaus au realizat acest proiect cu amprenta mica, alegand sa valorifice spatiul interior al casei pe verticala.

Mai trebuie mentionat ca este vorba despre o constructie modulara prefabricata, care se monteaza pe terenul beneficiarului chiar de catre firma producatoare. Desi se livreaza doar pe teritoriul Statelor Unite, proiectul poate servi tuturor celor care sunt in cautarea unui model de casa mica, cu suprafata redusa.

Senzatia de spatiu mic a fost estompata datorita tavanelor inalte ale constructiei care maresc volumul interior al micutei case, oferind totodata posibilitatea amenajarii unui dormitor suplimentar, intr-o mansarda intima si cocheta de doar 1,5 m inaltime, aflata deasupra baii si dormitorului de la parter.

La parter, pe langa dormitorul principal cu iesire spre o mica terasa, au fost amenajate un living cu bucatarie open space si baia. O parte dintre cumparatorii casutei modulare prefabricate, spun producatorii, au preferat sa-si transforme dormitorul de la parter in birou sau in dining, declarandu-se multumiti de dormitorul intim din mansarda.

Finisaje si dotari de calitate

Gratie finisajelor de calitate superioara, casa de doar 37 mp arata ca o bijuterie. Tamplaria si mobilierul din lemn masiv, parchetul laminat cu care a fost placata pardoseala din dormitoare si livingul open space, travertinul si piatra naturala din baia cocheta, semineul electric, aparatul de aer conditionat, televizorul cu ecran plat, mobila de bucatarie in forma de L dotata cu aragaz cu doua arzatoare si cuptor, masina de spalat vase, mini frigider si cuptor cu microunde – toate acestea sunt incluse in pretul de 96.600 USD.

Scump, nu-i asa? In tara noastra, o astfel de casa se poate construi cu o suma mult mai mica, vor spune multi. Sunt convinsa de asta, dar ma intreb daca in acea suma ar intra si dotarile despre care am vorbit mai sus.

sursa foto: wheelhaus.com

8 răspunsuri la “Doua dormitoare, un living o baie si o bucatarie intr-o casa de doar 37 mp? IMAGINI”

Da intr-adevar este f frumusica aceasta locuinta dar ma intreb din salariul meu de bugetar (850 lei) cum as putea sa achizitionez una….hm e greu de raspuns sau simplu…NICIODATA….pacat astea s timpurile pe care le traim ..in Romania e f greu sa-ti permiti o astfel de locuinta …ramane doar un vis….

La mansarda se poate ajunge urcand pe scara. Romeo cu 8ooo de euro o faci si o si mobilezi daca te duce capul.

Daca parerea mea conteaza , iata ce zic eu: casa este prea mica si cam uratica pentru asemea pret.Cei care au bani vor alceva iar cei care au bani putini nu isi permit asemenea pret.

Tu esti de vina ca ai salariu de 850 de lei , de ce stai pe net acum , cate limbi straine cunosti? invata germana , nu mai sta pe net , invata un program , ai pe youtube tutoriale , ai atatea chestii pe internet cate poti sa inveti , de ce ai fost [editat de admin] si nu te-ai gandit inainte ce se cere pe piata , nu mai fi o persoana care stie numai sa se planga , in schimb cei ce fac o facultate , citesc minim 2 carti pe luna , si cauta tot timpul sa se autodepaseasca le merge bine. daca esti perfect sanatos , tu esti de vina pentru tot ce ti s-a intamplat

presimt ca voi fi viitor client..acum potential client.. ramane sa ma convingeti ca putem colabora.. imi plac casutele dvs. din lemn si alte materiale natrale.. as dori si panouri solare.. pentru o cat mai mare independenta energetica.. apa.. ets.. astept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *