Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Dressingul tip dulap – casa hainelor tale. Galerie foto

In ciuda faptului ca a fost inventat mult dupa aparitia dulapurilor pentru haine, dressingul a devenit una dintre cele mai populare si cautate piese de mobilier din intreaga lume. Si la noi in tara tot mai multa lume renunta la clasicul sifonier in favoarea unui dressing modern, incastrat sau tip dulap.


Astazi vreau sa ne oprim asupra dressingului tip dulap, care poate fi cumparat de-a gata din magazinele de mobilier sau poate fi proiectat la comanda, in functie de spatiul disponibil.

Avantajele dressingului tip dulap

Spre deosebire de dressingurile incastrate care se proiecteaza dupa masura exacta a unui gol/nisa din perete, dressingul tip dulap este un sifonier la scara mare, care se transporta demontat, montajul realizandu-se in locul definitiv din casa. Insa, comparativ cu dulapurile obisnuite, dressingurile ofera mai mult spatiu de depozitare, dar si posibilitatea organizarii mai eficiente a hainelor si altor obiecte personale. Pentru spatiile inguste se recomanda alegerea usilor glisante care nu necesita un spatiu in plus pentru deschidere.

Fiind o piesa de mobilier ce se realizeaza, de obicei, la comanda, dressingul tip dulap poate fi proiectat atat de-a lungul unui perete, cat si pe coltul unei camere sau in orice alt loc din casa, in functie de spatiul disponibil. De regula, dressingurile sunt proiectate pentru dormitoare, holuri si camerele copiilor, tocmai pentru ca sunt destinate pastrarii si depozitarii hainelor.

Un alt avantaj al acestui tip de dressing il reprezinta faptul ca poate fi integrat in orice stil de amenajare a locuintei, prin alegerea materialului din care sunt confectionate usile si prin designul acestora. De exemplu, pentru un decor modern se pot alege usi glisante cu furnir metalizat si insertii decorative din oglinda sau din sticla colorata, simpla sau cu diverse imprimeuri. Iar pentru un decor clasic, elegant sunt potrivite usile glisante tip acordeon cu furnir de lemn.

Proiectarea si constructia unui dressing spatios si bine compartimentat intr-un spatiu accesibil tuturor membrilor unei familii ii scuteste pe proprietarii locuintei de investitia in mai multe dulapuri individuale pentru haine, aducand economii atat bugetului cat si spatiului locuibil din interiorul casei.

Dressingul tip dulap in tentintele moderne

Ca orice alta piesa de mobilier si dressingul evolueaza de la un an la altul, din punct de vedere al designului, tendinta principala fiind organizarea tot mai eficienta a interiorului pentru a oferi cat mai mult spatiu de depozitare. In acest scop, apar in mod constant tot felul de sisteme si accesorii special concepute pentru organizarea tot mai eficienta a dressingului: cosuri si sertare metalice sau din lemn, suporturi pentru curele, esarfe, pantofi, pantaloni sau genti, bare telescopice retractabile pentru umerase etc. Dressingul ideal, spun specialistii in amenajari interioare, este cel care ocupa putin spatiu oferind, in acelasi timp, posibilitatea depozitarii unui numar mare de haine si obiecte personale.

O a doua tendinta este transformarea dressingului intr-un obiect de decor al incaperii pentru care este proiectat, prin finisarea usilor glisante cu diverse colaje foto, stofe pretioase, imprimate sau simple etc.

Iluminatul interior este un alt atribut al dressingului modern, care le permite proprietarilor sa vada mai bine continutul dulapului si sa-l organizeze usor chiar si noaptea.

Un răspuns la “Dressingul tip dulap – casa hainelor tale. Galerie foto”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *