Categorii
Intrebari de la cititori

La o casa de 74 mp am turnat 24 mc de beton. E mult sau putin?

BUNA ZIUA, am cateva suspiciuni in ceea ce priveste constructorul: daca am construit o casa amprenta la sol 74,5 mp si nu sunt in regula cu betonul turnat. Deci talpa 4 mc, fundatie 8 mc si placa 12 mc = 24 mc?? Intrebarea mea este daca nu cumva m-a tras in teapa cu betonul. va multumesc.


Intrebare de la CORNEL, pe adresa redactiei: La o casa de 74 mp am turnat 24 mc de beton. E mult sau putin?

16 răspunsuri la “La o casa de 74 mp am turnat 24 mc de beton. E mult sau putin?”

Buna ziua. Depinde foarte mult de planul de fundatii si sectiunile fundatiilor. Poate fi putin beton sau mai mult beton. Puteti sa-mitrimiteti pe adresa de mail planurile, va fac un calcul rapid si va spun daca e mult sau putin.
O zi buna

Daca placa Dvs. are grosimea de peste 15 cm atunci betonul turnat in placa se justifica d.p.d.v. cantitativ.

Aparent, in raport de datele pe care le-ati prezentat, betonul turnat in fundatii se justifica deoarece: perimetrul de aprox. 34 ml x 0,90 ml inaltimea fundatiilor continue x 0,40-0,50 ml latimea fundatiilor = aprox. 14 – 15 mc.

Probabil nu aveti proiect tehnic de executie, ia acest fapt va creeaza nejunsuri financiare destul de consistente in viitor, deoarece nu va veti putea intabula constructi la cartea funciara. Sub conditia ca aveti proiect tehnic si autorizatie de cosntruire, va recomand sa observati Dvs. in proiect elemnetle geometrice de alcatuire pentru fundatii si pentru, iar ma apoi prin simple operatii matematice puteti sa stabiliti Dvs. adevarul la intrebarea formulata pe forum.

Cu respect.

Pentru un proiect de aprox 300 mp (parter si etaj mansardat), inginerii structuristi au facut o calculatie de 150 mc beton. Diferenta in plus (raport 1/2 in cazul meu, fata de 1/3 in cazul intrebarii) cred ca e data de placa de la etaj, grinzi si stalpii de rezistenta. Zic ca domnul isi face totusi o idee, dar cel mai bine ar raspunde un specialist

Poti calcula singur cat beton intra socotesti radierul care ar trebui sa aibe un minim de 90 cm in pamant ca asta e mnimul de inghet si faci lungime x latime x inaltime = mc in radier daca funadatia are 40 cm faci acelasi calcul la fel si la placa si iti iese cantitatea de beton +/- 0.5 mc hai sa zic maxim 1mc succes

In primul rand nu cred ca la o casa de 75 mp se toarna radier decat in situatii exceptionale. Cred ca ,,radierul” e de fapt placa de beton sau mai pe romanaste pardoseala. Referitor la cantitatea de beton folosita va spun din start ca este sub necesarul utilizat pentru o constructie realizata corect. Sunt doua posibilitati in care cantitatea de beton va ajuns:fundatia a fost subdimensionata, sau ati folosit beton ciclopian(beton + bolovani sau bucati de beton rezultat din demolari).

Buna ziua,
La ce va mai foloseste acum , ? Nu este mai bine sa nu stiti si sa dormiti linistit ?Va mai face-ti si nervi . Problema este sa fiti atent inainte de a contracta lucrarea .
Cautati constructori seriosi si nu veti mai avea probleme . Mergeti pe referinte .
Va doresc succes .

multumesc tuturor pentru raspunsuri toate ok dar mie mi sa cerut pentru tot adica talpa fundatie placa stalpii placa la etaj stalpii la etaj boiandruci si ce o mai fi pe acolo 52mc beton platiti deja, pe latime 7.70m si lungime 9.15m pentru cf contractului corp spate imobil pe doua nivele cum spunea domnia sa Emil nu exista autorizati doar un mic proiect facut de mine pe un program de arhitectura ansa an asteptarea facturi 0 adica a materialelor comercializate ZURPRIZA!!!! cu totul 28 mc beton deci pacaleala poate mc sant acolo dar ieu am platit aproape dublu va spun toate astea pentru ca nu mai sant an tara sa iau masuri sau poate ma sfatuieste cineva patit ce sa fac multumesc mult.

Pai domnule Mocanu cu tot respectul dar vreau sa stiu pe ce am dat banul si nu an ultimul rand cum sa dorm pe viitor an casa?,un ochi doarme iar celalant pazeste sa nu cumva sa cada casa!!!!!

SI daca tot santem conectati pe aceiasi fregventa va rog sa ma ajutati ca sa nu mai iau teap la anul vreau sa fac si acoperissul stie cineva 0 firma cu referinta cum spunea domnia sa Mocanu sau ceva de cenul fara pacaleala doresc o sarpanta prefabricata cu certificat de calitate si garantie zona brasov fagaras

Tu te-ai zgarcit la mere si ai dat mai mult pe pere. Hai sa fim seriosi .Ai alegat dupa ieftin (salahori cu care ai crezut ca ridici o casa , sunt destui d, astia prin Romania) , iar la final si prostul cat este de prost te-a ars. Cunos problematica asta.E chiar des intalnita in ziua de azi.Deci poti dormi linistit pana la urma ce sa mai faci sa demolezi , sa debarasezi moluzul si sa o iei de la cap (ma indoiesc) sau sa-l arzi pe nemernic ca ai fost tu neglijent? Deci grija mare pe viitor.

da ai dreptate Radule dar atentie ieste o firma de constructi nu salaori din sat, raman rezervat cu numele dar avem contract ,antre ghilimele pentru ca spunea ca nu poate sa-mi dea garantie mare deoarece nu am proiect ,autorizatie ,masuratori tp,si nici certivicat de urbanist acuma sincer are dreptate dar ieu lam antrebat anaintea contractului domnule nu trebuie proiect,etc? nu!! ce vrei sa mai le dai si la aia bani costa scum si dureaza . acuma am facut pe prostul si nu am vrut sa-i dau restul de bani pentru ca ma anselat la materiale si i-am spus ca am consultat un avocat iar dansul spune ca am uitat s-ai spun avocatului ca nu am ceia ce eu i-am cerut anaintea contractului adica autorizatie ,masuratori tp, certivicat de urbanist,etc .iar dansul nu are nevoie de toate aste ca sa construiasca .hahaha!!!

Constructori d astia sunt la tot pasul cu foamea in gat doar ptr. bani si de a acapara o lucrare uneori chiar mai scumpa decat ai lucra cu o firma de profil. Ce garantie?Ia-ti adio.Nu exista asa ceva in cazul tau. Ca sa ai garantia lucrarii(chiar si o luna) trebuie sa ai un contract solid cu o firma specializata si verificata (ca si aici falimentare sunt suficiente sau cu activitatea suspendata) si care sa lucreze clar dupa un proiect (nu dupa ureche , ca asa stiu ei) ca d aia sunt arhitecti pe langa constructori. Te-a prostit pe fata (ptr. ca te-a vazut novice si poate ca si putin dezinteresat si dezinformat). Grija mare pe viitor, inteleg ca mai ai de lucru (acoperis tencuit si multe cele) .Poti realiza si ceva solid si trainic chiar si cu construire in regie proprie dar trebuie sa ai macar pe cineva langa tine care stapaneste destul de bine notiunea A CONSTRUI.

aveti perfecta dreptate va multumesc restul al fac eu ma pricep cat de cat dar cu cineva langa mine o scot la capat numa timpul ma preseaza santem plecati din tara
cu respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *