Categorii
Intrebari de la cititori

Modalitate izolare casa batraneasca din caramida

Buna seara! Am si eu o casa batraneasca, sa ii zic asa, casa e din caramida la fel si temelia. Spuneti-mi si mie care este cea mai buna modalitate de a o izola? Precizez ca peretii in interior sunt umezi pana la pervaz.


Intrebare de la Adelina, pe adresa redactiei: Modalitate de izolare casa batraneasca din caramida.

6 răspunsuri la “Modalitate izolare casa batraneasca din caramida”

buna ziua trebue sa vad locatia poate fi de la infiltratii sau acoperis in mare va astept cu un tel la 0724180018 sau 0741112600

caramida ESTE UN FOARTE BUN ABSORBANT,DEPINDE LA CAT ESTE PANZA FREATICA ,SUNTEM O FIRMA SPECIALIZATA IN GERMANIA IN HIDROIZOLATI.DACA DORITI SA CONTACTATI PT MAI MULTE INF,VAROG SA NU EZITATI;0740189710;CU STIMA SI RESPECT TUDOR

Stimata Doamna,
Egrasia este o mare problema si multi vor dori sa va excrocheze. Egrasia fiind pana la pervazul ferestrei denota o ascensiune a apei de la fundatie. Asta pentru ca fundatia nu a fost izolata corespunzator (folii de carton asfaltat sau plastic si compozitii pe baza de bitum. O metoda folosita ,in general la monumente istorice , consta in amplasarea unor electrozi la diferite distante ceea ce face ca apa sa migreze. Orice alte metode de uscare sunt sortite esecului pentru ca temelia uda,”va alimenta” caramida care este poroasa. In plus este aproape sigur ca aceasta caramida si-a pierdut rezistenta deoarece aceasta umiditate o friabilizeaza mai ales datorita inghetului. A IZOLA UN PERETE CU EGRASIE ESTE O NENOROCIRE DEOARECE VA PROMOVA CRESTEREA MUCEGAIURILOR CARE VA VOR IMBOLNAVI GRAV!!! ASTA INDIFERENT DE IZOLATIA FOLOSITA!!! Solutia este sa gasiti niste meseriasi care sa monteze niste popi care sa sprijine tavanul, pentru ca mai apoi sa scoateti succesiv caramida uda, sa refaceti ,prin turnare de beton hidrofug peste vechea fundatie, aplicarea de folii de plastic si bitum peste noua fundatie si sa complatati pana la nivelul ferestrei cu caramida noua. Meseriasii vor sti sa sprijine cu scanduri si stalpi ca peretele sa nu ” ramana in aer” si sa se surpe. Este un RK ( reparatie capitala) a casei ,dar este singura solutie ! Atentie! cu acesta ocazie se va pune o sapa de beton hidrofob si sub acuala pardoseala,care sa rupa umiditatea din sol! Repet,daca aveti norocul existentei unor meseriasi care sa va ia un tarif acceptabil, merita sa incercati in regie proprie!!!! ,orice societate ” va va usca!” Apoi veti face o izolatie cu vata ( 100 mm) sau polistiren de 100mm. Veti avea o casa sanatoasa si calduroasa.Succes!

O problema asemanatoare am avut si noi cu casa parintilor: aveam igrasie pe doi pereti( unul exterior, celalalt separa doua camere dar venea perpendicular pe primul). Casa este din caramida arsa dar rezistenta, construita in 1959, are fundatia din caramida, intre caramizi are pamant si igrasie pe peretele dinspre nord de cand ma stiu. Peretele respectiv s-a si lasat, creandu-ne probleme cu inchiderea unei usi. Am adus un vecin care lucreaza in constructii care a studiat problema apoi a indepartat toate dalele de ciment pe care le aveam langa peretele respectiv, ne-a pus sa le luam definitiv de-acolo, a turnat un soclu de beton la baza peretelul( si vreo 30 cm in pamant) facand legatura cu caramizile zidului cu ajutorul unor cuie de 20 de cm pe care le-a pus printre ele. De cand a facut lucrul asta, adica de vreo 10 ani, peretele respectiv s-a uscat iar umezeala nu mai avem nici pe celalalt perete. Vecinul ne-a spus ca peretii raman umezi din cauza cimentului turnat pe langa casa si care nu mai permite uscarea pamantului asa cum trebuie.

Buna ziua,
suntem o firma specializata in insanatosiri edilitare si vin in sprijinul dvs. cu un tratament al peretilor cu materiale si tehnologii de generatie noua. Pentru a da o solutie tehnica corecta trebuie vazut la fata locului ce probleme sunt si care sun sursele generatoare a acestor probleme. Dvs trebuie sa inlaturati cauza si nu efectul.
Pentru aceasta va rog sa ma contactati la tel 0723150087 pentru a discuta concret pe acest proiect.
P.S.
In cartea noastra de vizita este prezenta si lucrarea de asanarea, insanatosirea si impermeabilizerea subsolului muzeului Brukental din Sibiu.
Va astept cu interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *