Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Modern si elegant – amenajarea unui apartament modern cu 2 camere

1-living modern apartament 2 camere 43 mpApartamentul cu doua camere din articolul de astazi este locuit de o singura persoana, o tanara pe nume Marcela, care isi petrece cea mai mare parte a timpului la munca, iar in putinele momente libere obisnuieste sa-si invite prietenele in vizita.


De aceea arhitectul angajat pentru reamenajarea apartamentului cu 2 camere a incercat sa creeze o locuinta moderna si placuta pentru tanara sa proprietara, dar si un spatiu primitor si confortabil pentru musafiri.

Desfiintarea peretilor pentru obtinerea unui spatiu amplu

Apartamentul cu suprafata de 43 mp avea o structura semidecomandata si inainte de reamenajare, doar ca atunci bucataria era complet izolata de restul locuintei, iar pentru a ajunge in dormitor trebuia traversat un hol mic din care se facea si accesul spre baie.

Prin desfiintarea peretelui dintre bucatarie si living si a celui ce dadea in holul comun dintre baie si dormitor, arhitectul a reusit sa imparta locuinta in doua zone distincte: cea de zi, compusa din living si bucatarie, intrerupte de un loc de luat masa pentru patru persoane, si zona de noapte.

Decor modern si elegant

Chiar daca nu este o locuinta foarte spatioasa, tanara proprietara a preferat o paleta cromatica inchisa pentru decorul apartamentului. Tonurile de maro, de la foarte deschis si pana la ciocolatiu intens, constituie baza decorului creat, pe fondul caruia arhitectul a putut sa exerseze diverse combinatii mai mult sau putin aprinse, astfel incat sa obtina un interior modern si elegant, in acelasi timp.

De pilda, in living, maroul se regaseste in nuanta parchetului, mobilierului, covorului, a zugravelii si a tapetului decorativ de pe pereti. In dormitor, se evidentiaza in imprimeul decorativ in dungi, iar in bucatarie in nuanta mobilierului modern.

Peninsula de bucatarie deschisa spre living

Desfiintarea peretelui dintre bucatarie si living a permis proiectarea unui mobilier iesit din tipare pentru bucatarie, aceasta devenind nu doar mai confortabila, ci si mai spatioasa. Iar pentru ca Marcela adora sa gateasca pentru prietenele pe care le invita in vizita, arhitectul a decis ca cea mai buna varianta este integrarea bucatariei in living, cu ajutorul unei peninsule in blatul careia a fost integrata plita. Foarte dragute si utile mi se par rafturile de sticla integrate in spatele peninsulei de bucatarie. Nu stiu daca vasele colorate sunt folosite cu adevarat sau au fost alese doar in scop decorativ, insa mi se pare ca aduc o nota vesela interiorului.

In concluzie, pot spune ca este un apartament perfect pentru o singura persoana, ba chiar si pentru un cuplu. Per total, imi place cum arata, insa as inlocui, pe alocuri, maroul inchis cu nuante mai deschise. De pilda, masuta de cafea din living sau parchetul.

Tu ai schimba ceva din decorul acestui apartament sau iti place asa cum este acum?

sursa foto: meupalaciode64m.blogspot.ro

4 răspunsuri la “Modern si elegant – amenajarea unui apartament modern cu 2 camere”

desfiintarea peretilor este foarte periculoasa !!!!!!!!!!!!!!
sunt idei complet iresponsabile !

Mihaela, sunt perfect de acord cu tine. Dar sunt situatii in care pozitia apartamentului si structura de rezistenta a blocului in care acesta se afla permit luarea unei asemenea decizii, cu acordul autoritatilor avizate, desigur.

am un apartament cu 2 cam si doresc sa il renovez. In hol am un dresing de culoare wenghe iar usile vor fi tot de culoare wenghe. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o idee la culoarea parchetului . Intre hol si bucatarie vreau sa fac o arcada , mobila de bucatarie este crem cu visiniu. Multumesc

Buna ziua, Hortenzia!

Cred ca cel mai indicat ar fi sa montezi un parchet in nuante deschise, care sa lumineze si sa mareasca vizual spatiul dominat, din cate inteleg, de culori inchise (wenge, visiniu, etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *