Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme cos centrala pe lemne – scoate fum. E grav?

Salut. Azi am facut primul foc pe anul acesta in centrala (ATMOS pe lemne cu gazeificare) si am descoperit o problema. La legatura dintre centrala si cos iese fum. Din ce am observat dupa ce creste temperatura in cazan nu mai scoate fum prin acea zona. Totusi, anul trecut nu se intampla asta.
Mentionez ca tot cosul este construit in afara casei zidit, si are o usita jos, pentru curatare. Am deschis-o si am gasit inauntru o bufita moarta, care probabil a intrat pe sus vara asta si tot ea probabil a facut si mica fisura incercand sa iasa din el.


Voi incerca sa etansez zona respectiva insa intrebarile mele sunt urmatoarele: Pot folosi linistit centrala pana rezolv problema? Mai functioneaza centrala la parametri normali tinand cont ca fumul iese si prin fisura aceea (aproximativ 1 metru jumate de la sol)?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Intrebare de la Costel, pe adresa redactiei: Probleme cos centrala pe lemne – scoate fum. E grav?

12 răspunsuri la “Probleme cos centrala pe lemne – scoate fum. E grav?”

Cirpeste….l rapid.
Te poti gaza,nu te juca cu asa ceva.
Sa verifice cineva ,sa nu fie infundat de la vre…un cuib de pasare.
Succes

Salut Bubu. fumul iese in afara casei deoarece cosul este construit afara, lipit de casa. nu inteleg cum ar putea ajunge in casa. in interior nu ajunge fum deloc. iar la iesirea din cos, sus iese fum normal, adica mult, ca de obicei

LEGATURA INTRE CENTRALA SI COS TREBUIE ETANSATA. CAND APRINZI FOCUL, DESCHIDE USA COMPARTIMENTULUI PENTRU CENUSA SI LAS-O DESCHISA PANA CAND TIRAJUL ESTE NORMAL (10-15 MINUTE). NU-TI FACE PROBLEME, PENTRU CA O CENTRALA CU LEMNE PRESUPUNE SI FUM. INCAPEREA IN CARE AI AMPLASAT CENTRALA TREBUIE SA AIBA POSIBILITATE DE AERISIRE IAR COSUL TREBUIE CURATAT. NU E RAU SA MONTEZI IN CAPATUL COSULUI O PLASA DE SARMA CU OCHIURI DE 4-5 CM. CA VIZITATORII NEPOFTITI SA NU MAI AIBA ACCES.

Am si eu o problema cu centrala pe lemne Romstal , cand deschid usa de la cenusa pt tiraj Mai mare incepe sa iasa fum pe usa de sus( pe unde bag lemne).
Vreo suggestie daca se poate??

Am centrala pe lemne iar cosul este din burlan (avind 2 coturi) iar in exterior este izolat cu vata minerala cu aluminiu si torusi scoate fum in incaperea in care este pusa, de ce oare?

Salut, am si eu aceeasi problema ca d-na Eugenia: iese fum pe la gura pr unde bag lemne atunci can deschid usa de la cenusa pt tiraj mai mare. Problema cea mai mare este ca atunci cand se intampla acest lucru imi intra fum si in casa pe la calorifere. Deci repet: PE LA CALORIFERE. Am mirosit caloriferele in zona de sus si se simte miros de fum. Cum e posibil asa ceva?

Salut. Am o problema pe care nu stiu sa o rezolv. .
Aprind focul, totul ok. 10 20 minute apoi incepe sa iasa din spatele centralei unde este amplasată tăblița pentru tiraj. Mentionez ca atunci cand bate vântul iese si mai mult fum. A mai întâmpinat cineva aceasta problema?

SAlut.Sinoi avem aceeasi problema.Avem centrala noua.O folosim din luna octombrie.Nu va spun ca pana acuma ne-am afumat de nu se mai poate.De cate ori bagam pe foc iese fumul cu duiumul.De 2 zile ne iese fumul prin spatele centralei pe la acea tablita pt tiraj dar iese incontinuu deci nu se poate inchide usa la camera.Am curatat-o cu peria din dotare si ne-am uitat si in cosul de fum e curat si iese fumul si pe la usita de curatare de la cosul din spatele casei.Asa ceva nu am pomenit.

Mary
Buna.
Am si eu o problema cu centrala pe lemne , cand deschid usa de la cenusa pt tiraj incepe sa iasa fum pe usa de sus pe unde bag lemne.
Va rog sa imi spuneti ce pot face daca se poate??

Am probleme cu o centrala pe lemne Atmos. Este nouă si cand am folosit-o iese fum pe la usa de curățare a cosului. Am curățat coșul înainte de folosire si era ok. Nu imi explic ce se intampla de ce iese fumul pe usa cosului. Cosul este exterior.

Am si eu o problema cu centrala pe lemne cu gazeificare, eu centrala o am de cinci ani și nu am avut niciun fel de problemă cu ea pana acum vreo două trei zile, după ce am curățat centrala a început să imi iasa fum pe unde ii reglez aerul, sunt două tăblițe acolo care au de la unu pana la trei si exact pe acolo imi iese fum de câteva zile, nu mereu si nu continuu, vreun minut asa. din ce cauza iese pe acolo ca de patru ani nu a iesit deloc?

Salut am o problema cu centrala.
Astazi am inceput sa fac focul in ea, am observat cand deschid usa de sus si doresc sa bag lemne imi este fum. Am cosul destul de mare de inox. Va rog ajutati-ma cu informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *