Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Probleme cos centrala pe lemne – scoate fum. E grav?


Salut. Azi am facut primul foc pe anul acesta in centrala (ATMOS pe lemne cu gazeificare) si am descoperit o problema. La legatura dintre centrala si cos iese fum. Din ce am observat dupa ce creste temperatura in cazan nu mai scoate fum prin acea zona. Totusi, anul trecut nu se intampla asta.
Mentionez ca tot cosul este construit in afara casei zidit, si are o usita jos, pentru curatare. Am deschis-o si am gasit inauntru o bufita moarta, care probabil a intrat pe sus vara asta si tot ea probabil a facut si mica fisura incercand sa iasa din el.


Voi incerca sa etansez zona respectiva insa intrebarile mele sunt urmatoarele: Pot folosi linistit centrala pana rezolv problema? Mai functioneaza centrala la parametri normali tinand cont ca fumul iese si prin fisura aceea (aproximativ 1 metru jumate de la sol)?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Intrebare de la Costel, pe adresa redactiei: Probleme cos centrala pe lemne – scoate fum. E grav?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Bubu in septembrie 28th, 2014

Cirpeste….l rapid.
Te poti gaza,nu te juca cu asa ceva.
Sa verifice cineva ,sa nu fie infundat de la vre…un cuib de pasare.
Succes

Costel in septembrie 28th, 2014

Salut Bubu. fumul iese in afara casei deoarece cosul este construit afara, lipit de casa. nu inteleg cum ar putea ajunge in casa. in interior nu ajunge fum deloc. iar la iesirea din cos, sus iese fum normal, adica mult, ca de obicei

Vali in octombrie 1st, 2014

LEGATURA INTRE CENTRALA SI COS TREBUIE ETANSATA. CAND APRINZI FOCUL, DESCHIDE USA COMPARTIMENTULUI PENTRU CENUSA SI LAS-O DESCHISA PANA CAND TIRAJUL ESTE NORMAL (10-15 MINUTE). NU-TI FACE PROBLEME, PENTRU CA O CENTRALA CU LEMNE PRESUPUNE SI FUM. INCAPEREA IN CARE AI AMPLASAT CENTRALA TREBUIE SA AIBA POSIBILITATE DE AERISIRE IAR COSUL TREBUIE CURATAT. NU E RAU SA MONTEZI IN CAPATUL COSULUI O PLASA DE SARMA CU OCHIURI DE 4-5 CM. CA VIZITATORII NEPOFTITI SA NU MAI AIBA ACCES.

Eugenia in decembrie 12th, 2014

Am si eu o problema cu centrala pe lemne Romstal , cand deschid usa de la cenusa pt tiraj Mai mare incepe sa iasa fum pe usa de sus( pe unde bag lemne).
Vreo suggestie daca se poate??

Luca Constantin in decembrie 20th, 2014

Am centrala pe lemne iar cosul este din burlan (avind 2 coturi) iar in exterior este izolat cu vata minerala cu aluminiu si torusi scoate fum in incaperea in care este pusa, de ce oare?

Rusu Ionut in ianuarie 24th, 2017

Salut, am si eu aceeasi problema ca d-na Eugenia: iese fum pe la gura pr unde bag lemne atunci can deschid usa de la cenusa pt tiraj mai mare. Problema cea mai mare este ca atunci cand se intampla acest lucru imi intra fum si in casa pe la calorifere. Deci repet: PE LA CALORIFERE. Am mirosit caloriferele in zona de sus si se simte miros de fum. Cum e posibil asa ceva?

Razvan in decembrie 25th, 2017

Salut. Am o problema pe care nu stiu sa o rezolv. .
Aprind focul, totul ok. 10 20 minute apoi incepe sa iasa din spatele centralei unde este amplasată tăblița pentru tiraj. Mentionez ca atunci cand bate vântul iese si mai mult fum. A mai întâmpinat cineva aceasta problema?

Georgeta in decembrie 26th, 2017

SAlut.Sinoi avem aceeasi problema.Avem centrala noua.O folosim din luna octombrie.Nu va spun ca pana acuma ne-am afumat de nu se mai poate.De cate ori bagam pe foc iese fumul cu duiumul.De 2 zile ne iese fumul prin spatele centralei pe la acea tablita pt tiraj dar iese incontinuu deci nu se poate inchide usa la camera.Am curatat-o cu peria din dotare si ne-am uitat si in cosul de fum e curat si iese fumul si pe la usita de curatare de la cosul din spatele casei.Asa ceva nu am pomenit.

Mary in noiembrie 22nd, 2018

Mary
Buna.
Am si eu o problema cu centrala pe lemne , cand deschid usa de la cenusa pt tiraj incepe sa iasa fum pe usa de sus pe unde bag lemne.
Va rog sa imi spuneti ce pot face daca se poate??

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii