Categorii
Proiecte de case inedite

Proiect inedit: o casa moderna de 35 mp impartiti pe 3 nivele

1-proiect inedit casa moderna doar parter 35 mp


Arhitectii companiei italienesti Studioata au conceput un proiect inedit de casa de vacanta, perfect adaptat terenului in panta. Si pentru ca, in ciuda suprafetei de doar 35 mp, interiorul casei a fost impartit in trei nivele, fiecare dintre acestea suplinind o functie distincta, proiectul a primit denumirea Tri Livelli (trad. trei nivele).

Gratie pietrei naturale folosite in finisarea exteriorului, casa se integreaza perfect in peisajul natural stancos al regiunii nordice italiene Liguria, fiind totodata in perfect acord cu marea ce se asterne la poalele dealului pe care aceasta a fost construita.

Platformele inaltate – solutie atipica de impartire a spatiului

Suprafata de doar 35 mp a impus gasirea unei solutii atipice de configurarea interiorului, iar arhitectii italieni de la Studioata au gasit-o sub forma platformelor inaltate cu ajutorul carora au impartit spatiul mic in trei zone de activitate distincte, fiecare cu acces separat spre exterior. In acest fel, au reusit sa evite constructia peretilor despartitori care ar fi micsorat si mai mult suprafata locuibila a micutei case de vacanta si au obtinut suficient spatiu de depozitare pentru obiectele personale ale proprietarilor.

Inventate de japonezi, platformele inaltate sunt o solutie practica de organizare a spatiilor mici, oferind, pe langa o impartire ingenioasa a spatiului, si posibilitatea obtinerii unor extra spatii de depozitare. Ori in cazul acestei case de mici dimensiuni, proiectarea ergonomica a spatiului a fost mai mult decat necesara, voluminoasele dulapuri si dressinguri ce ar fi ocupat prea mult spatiu fiind inlocuite cu sertare pentru depozitare integrate in platforma ce separa livingul de dormitor.

Pentru a intari senzatia vizuala de spatiu continuu si neintrerupt platforma inaltata a fost imbracata cu acelasi tip de parchet cu care a fost placata pardoseala intregii case. Iar pentru a inlesni accesul spre dormitor in partea dreapta a platformei a fost construita o scara cu design minimalist, pe structura metalica.

Bucatarie moderna, integrata in platforma inaltata

Desi am tot vazut proiecte de case mici cu bucatarii ergonomice integrate ingenios, este pentru prima data cand vad o bucatarie cu toate dotarile necesare ce poate fi facuta sa dispara, atunci cand nu este folosita.

Practic, bucataria acestei case a fost integrata in platforma inaltata, sub dormitor. Prin simpla ridicare a unui capac, se dezvaluie blatul de lucru in care sunt integrate plita si chiuveta. Capacul devine astfel si un paravan de protectie care impiedica raspandirea stropilor de ulei spre dormitor. Dedesubtul blatului se afla si dulapurile de bucatarie, ce trec neobservate datorita finisajului, dar si pentru ca usile acestora nu au manere. Atunci cand este inchis capacul, doar cuptorul indica prezenta unei bucatarii in casa de 35 mp.

Dormitor cu vedere spre mare

Cel mai mare atu al casei de vacanta este, in mod sigur, privelistea desfasurata dincolo de ferestrele ample ale livingului – Marea Ligurica. Iar datorita pozitiei inaltate a dormitorului, proprietarii se pot bucura de aceasta imagine si din patul amplasat pe platforma.

O baie lunga cu design modern

In spatele dormitorului open space se afla baia ingusta si lunga, amenajata simplu, in stil minimalist modern. La fel ca si in restul casei si pardoseala baii a fost placata cu acelasi tip de parchet, peretii fiind zugraviti in alb, pentru a mari vizual spatiul.

Fotograf: Beppe Giardino
sursa foto: https://www.studioata.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *