Categorii
Intrebari de la cititori

Alternativa la polistiren pentru izolarea exterioara care sa nu ia foc

As dori o alternativa la izolarea exterioara a peretilor si a placii de beton (peste etaj) spre podul casei (nelocuibil). Am vazut si auzit foarte multe imobile la care au ars izolatia exterioara, ca exemplu polistiren expandat, vata minerala / bazaltica.
Doresc sa-mi construiesc o casa „economica” P+1 (cu pod betonat si acoperis tabla), o casa sigura impotriva focului. Grinzile si astereala acoperisului se pot schimba din produs lemnos in metalic?
Ce grosime ar fi necesara la peretele exterior (si placa peste etaj) pentru a avea pierderi cat mai mici de caldura?
Multumesc!


Intrebare de la Paul, pe adresa redactiei: Alternativa la polistiren pentru izolarea exterioara care sa nu ia foc.

7 răspunsuri la “Alternativa la polistiren pentru izolarea exterioara care sa nu ia foc”

Dnu PAUL
DACA MA CONTACTATI 0769443235.VA POT DA INFORMATII.
SA CONSTRUITI O CASA ,,ECONOMICA” P+1.
PUTETI SUNA LA OTICE ORA. 0769443235.
CU RESPECT
GRAVUJ IOSIF

Inteleg ca aveti o mare frica de incendiu si pierderea locuintei.Va informez ca am vazut foarte multe incinte in care existau structuri de rezistenta din metal care au cedat lamentabil la incendiu!!!Asta pentru ca lucrurile combustibile din casa ( ca nu o sa va invelti cu tabla pe un pat de tabla!) au ridicat temperatura suficient de mult pentru ca metalul sa se indoaie si sa-si modifice coeficientii de rezistenta! ca urmare va puteti construi o casa din lemn la care sa aveti o instalatie electrica facuta de un profesionist (retea pe care sa nu o supraincarcati!)si niste cosuri de fum bine izolate! Daca nu lasati lumanari care sa va provoace incendii, sunteti in siguranta!!!Cat priveste izolatia ,trebuie sa stiti ca betonul este un conducator de caldura foarte bun si trebuie f. bine izolat!Se poate izola cu vata minerala ( care in caz de incendiu poate cadea, sau topi,dar in nici un caz sa intretina arderea, pentru simplul motiv ca piatra nu arde!)Lemnul este un izolator ff. bun. Aveti multe variante din care sa alegeti.

Buna ziua, O alternativa pentru izolarea planseelor, stalpilor de rezistenta si a grinzilor sunt placile de BCA cu densitate foarte mica, 300 kg/mp. Acestea se aplica la fel de usor ca polistirenul, insa pastreaza proprietatile elementelor de BCA: nu arde, nu se deformeaza, este un foarte bun izolator termic si un produs ecologic.
Din acest punct de vedere va recomand placile CELCO MEGATERM despre care puteti citi mai multe detalii la: celco.ro/produse/bca/celco-megaterm .
Pentru detalii suplimentare va rog sa ne contactati la 0241.484.672
Desigur sunt si alti producatori care ofera astfel de solutii. Va dorim sa faceti alegerea potrivita pentru dumneavoastra.

Salutare dragi Prieteni,cea mai buna alternativa ptr izolare interioara si exterioara din punctul meu de vedere este Multipor Ytong Ph.Chao

Scuzati intruziunea, dar e un subiect care ma intereseaza… 🙂 Eu am citit niste articole, chiar pe casadex, sau cu link de aici, despre plută! Ce pareri aveti?

Si ca sa argumentez, articolul : Pluta, un material excelent ptr finisaje (sau cam asa ceva).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *