Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Alternativa la polistiren pentru izolarea exterioara care sa nu ia foc


As dori o alternativa la izolarea exterioara a peretilor si a placii de beton (peste etaj) spre podul casei (nelocuibil). Am vazut si auzit foarte multe imobile la care au ars izolatia exterioara, ca exemplu polistiren expandat, vata minerala / bazaltica.
Doresc sa-mi construiesc o casa „economica” P+1 (cu pod betonat si acoperis tabla), o casa sigura impotriva focului. Grinzile si astereala acoperisului se pot schimba din produs lemnos in metalic?
Ce grosime ar fi necesara la peretele exterior (si placa peste etaj) pentru a avea pierderi cat mai mici de caldura?
Multumesc!


Intrebare de la Paul, pe adresa redactiei: Alternativa la polistiren pentru izolarea exterioara care sa nu ia foc.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

iosif in octombrie 26th, 2014

Dnu PAUL
DACA MA CONTACTATI 0769443235.VA POT DA INFORMATII.
SA CONSTRUITI O CASA ,,ECONOMICA” P+1.
PUTETI SUNA LA OTICE ORA. 0769443235.
CU RESPECT
GRAVUJ IOSIF

Camelia in octombrie 26th, 2014

Vata bazaltica nu arde.Am vazut o demonstratie si nu arde.Uitati-va pe you tube.

STOLERU in octombrie 26th, 2014

Inteleg ca aveti o mare frica de incendiu si pierderea locuintei.Va informez ca am vazut foarte multe incinte in care existau structuri de rezistenta din metal care au cedat lamentabil la incendiu!!!Asta pentru ca lucrurile combustibile din casa ( ca nu o sa va invelti cu tabla pe un pat de tabla!) au ridicat temperatura suficient de mult pentru ca metalul sa se indoaie si sa-si modifice coeficientii de rezistenta! ca urmare va puteti construi o casa din lemn la care sa aveti o instalatie electrica facuta de un profesionist (retea pe care sa nu o supraincarcati!)si niste cosuri de fum bine izolate! Daca nu lasati lumanari care sa va provoace incendii, sunteti in siguranta!!!Cat priveste izolatia ,trebuie sa stiti ca betonul este un conducator de caldura foarte bun si trebuie f. bine izolat!Se poate izola cu vata minerala ( care in caz de incendiu poate cadea, sau topi,dar in nici un caz sa intretina arderea, pentru simplul motiv ca piatra nu arde!)Lemnul este un izolator ff. bun. Aveti multe variante din care sa alegeti.

Andreea Rotund-Maier in octombrie 29th, 2014

Buna ziua, O alternativa pentru izolarea planseelor, stalpilor de rezistenta si a grinzilor sunt placile de BCA cu densitate foarte mica, 300 kg/mp. Acestea se aplica la fel de usor ca polistirenul, insa pastreaza proprietatile elementelor de BCA: nu arde, nu se deformeaza, este un foarte bun izolator termic si un produs ecologic.
Din acest punct de vedere va recomand placile CELCO MEGATERM despre care puteti citi mai multe detalii la: celco.ro/produse/bca/celco-megaterm .
Pentru detalii suplimentare va rog sa ne contactati la 0241.484.672
Desigur sunt si alti producatori care ofera astfel de solutii. Va dorim sa faceti alegerea potrivita pentru dumneavoastra.

Fanel in ianuarie 28th, 2015

Salutare dragi Prieteni,cea mai buna alternativa ptr izolare interioara si exterioara din punctul meu de vedere este Multipor Ytong Ph.Chao

carmen in martie 15th, 2015

Scuzati intruziunea, dar e un subiect care ma intereseaza… :) Eu am citit niste articole, chiar pe casadex, sau cu link de aici, despre plută! Ce pareri aveti?

carmen in martie 15th, 2015

Si ca sa argumentez, articolul : Pluta, un material excelent ptr finisaje (sau cam asa ceva).

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii