Categorii
Proiecte de case inedite

Casa pe care o descarci gratuit de pe net si ti-o construiesti singur

1-casa lemn prototip wikihouse 40 festivalul de design londraDaca ai asamblat macar o data in viata un birou sau o masa inseamna ca te vei descurca, fara probleme, sa-ti construiesti o casa intreaga, avand la indemana planurile pe care le poti descarca gratuit de pe internet si, desigur, materialele necesare.


Cel putin asta sustin inventatorii casei WikiHouse v4.0 care au prezentat recent primul model de casa din aceasta serie, chiar la Festivalul de Design din Londra, asambland prototipul pe una dintre strazile capitalei Marii Britanii.

O casa scoasa la imprimanta?

Chiar daca suna cel putin ciudat, daca nu chiar imposibil, inventatorii WikiHouse v4.0, Alastair Parvin si Nick Ierodiaconou, spun ca nu trebuie sa detii o imprimata speciala pentru a putea construi o astfel de casa din lemn.

Trebuie doar sa descarci gratuit schitele pieselor proiectului ales si sa mergi cu ele la o firma specializata in debitarea computerizata 3D a lemnului, ce se realizeaza cu ajutorul unui router CNC. Specialistii de acolo iti vor debita in cel mai scurt timp toate piesele necesare, conform schitelor, iar tie nu-ti va ramane decat sa te apuci de asamblarea casei dorite, pe terenul pe care-l detii in proprietate.

Practic, urmand instructiunile oferite gratuit, impreuna cu schitele si planurile, vei avea de asamblat un puzzle 3D care va deveni, la final, casa visurilor tale. Si nici macar nu ai nevoie de cine stie de echipamente. Te vei descurca excelent cu o surubelnita, un capsator pentru lemn si un ciocan, mai ales ca cele mai multe dintre piesele din lemn sunt prevazute cu imbinari de tip lego.

Inventatorii acestui proiect inedit mai spun ca, intr-o saptamana, un grup restrans de persoane poate ridica o casa WikiHouse de mici dimensiuni, desfasurata pe un singur nivel.

Cat costa o casa WikiHouse?

Modelul de casa prezentat la Festivalul de Design din Londra – o locuinta cu suprafata totala de 68 mp, compusa din parter si mansarda, ale carei costuri de constructie se ridica la aproximativ 63.000 Euro – este doar una dintre multele variante oferite de catre inventatorii WikiHouse.

Probabil ca in Romania materia prima necesara si costurile debitarii se situeaza mai jos decat in Marea Britanie, reducand valoarea finala a casei. Insa nu trebuie sa uiti ca pana si o casa construita in regie proprie are nevoie de autorizatii si avize.

sursa foto: wikihouse.cc, Alex Lentati, Margaux Carron

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *