Categorii
Intrebari de la cititori

Ce greseli am facut si ce pot remedia la constructia acestei case?

Am construit o casa pe structura de lemn, cu stalpi cu profil patrat de 12 cm, avand batut scandura de 5 cm atat la interior, cat si la exterior. Izolatia la interior este de 5 cm din polistiren, iar la exterior de 10 cm, tot din polistiren. Intre scanduri nu exista nici un fel de izolalatie, doar stalpii de sustinere. Casa e tencuita conform izolatiei cu polistirn. Destinatie: casa de vacanta, cu suprafata de 6o metri patrati, fundatie de beton. Ce greseli am facut si ce mai pot remedia. Intentionez sa dublez izolatia, atat la interior, cat si la exterior. Tavanul are la exterior vata minerala de 10 cm iar la interior polistiren de 5 cm si rigips. Multumesc, astept un raspuns.


Intrebare pe adresa redactiei: Ce greseli am facut si ce pot remedia la constructia acestei case?

5 răspunsuri la “Ce greseli am facut si ce pot remedia la constructia acestei case?”

Salut,
In ce consta greala ?
Daca e casa de vacanta care e gradul de ocupare si in ce anotimp ?
Nu vad de ce trebuie sa mai Cheltui 10.000-20000 Ron pt izolatie cand pierderea termica e de cat 10 mil in facturi ?! Ma rog.. Nu e treaba mea dar, am plecat de ceva anii din Ro si pot sa spun ca am observation ca noi romanii suntem unpic prea catolici si o facem pe niste cheltuieli inutile (opinie personala).
Poti sa adaugi polistiren il prinzi cu niste cuie mai luni ( trebuie sa le faci pe comanda ) .. Si iar tencuiala ..

Eu ma refer la faptul ca,izolatia atat la interoor,cat si la exterior,este din polistiren si ca in astfel de cazuri ,se produce condensul,lemnul nu respira etc.Eu ,intentionat am lasat spatiu liber intre izolatii,ptr. ca aerul sa poata cicula.Casa va fi locuita tot timpul.Incalzirea se realizeaza pe sobe de teracota pe gaz,convectori cu tiraj fortat ,tot pe gaz.Rog un raspuns de la cei care se pricep la izolatii termice pe lemn.Multumesc!Astept si alte comentarii.

Valentin,iti multumesc ptr. comentariul tau,dar n-am inteles nimic din el.La ce te referi cand afirmi ,ca perderea termica e 10 mil.in facturi ?Iar daca,consideri ca e prea multa izolatie si intentionez sa odublez,asta nu e o problema, ca se amortizeaza in timp cheltuielile.Multumesc si numai bine !

In Germania nu se mai folosește atît de mult izolație
cu polistiren. Am văzut la emisiuni pentru amenajarea caselor (pe RTL) cînd se desface izolația veche este numai mucegai pe pereți. Materialul ideal este vata minerală,care lasă aerul să circule și peretele poate să respire. Polistiren se folosește la izolați solului,sub laminat ,podele chiar și sub gresie. O altă greșeală care se face frecvent la noi este faptul că exagerăm acolo unde nu trebuie.Izolația interioară este cea mai importantă,exteriorul trebuie lăsat liber să nu se formeze condens dar cea mai importantă este izolația podului.Nemții folosesc tot vată minerală (încadrată în folie PVC) între grinzi și la tavan la fel după care se podește cu PAL,MDF sau scîndură.
P.S.
Fiind casă de vacanță nu cred că merită atîta investiție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *