Categorii
Intrebari de la cititori

Ce tratament sa folosesc pentru reconditionarea unor usi de lemn?

Stimati cititori si specialisti,
Ca unul care dispun de un buget limitat, doresc sa reconditionez niste usi pentru a le instala in locuinta.


Pe scurt, este vorba despre usi cu cadru din lemn esenta moale (probabil brad) iar usa propriu-zisa are 4 cm grosime si este compusa din cadru perimetral din lemn de brad si placi carton presat sau MDF. Usile sunt aduse din Vest si, desi sunt vechi si a plouat pe ele, nu prezinta deformari. Singura problema este stratul de vopsea care fie a crapat, fie s-a exfoliat mai ales pe zonele expuse intemperiilor.

Am inceput renovarea lor. Primul pas a fost indepartarea stratului vechi de vopsea. Mecanic, cu spaclul sau cu un arzator si apoi imediat cu spaclul.

Intrebare: ce fel de tratament sa utilizez? Dupa astuparea eventualelor denivelari cu chit de cutit, ce fel de lazur sau vopsea imi recomandati? Pe baza de apa sau solvent?

Culoarea probabil o voi pastra pe aceeasi: alb.
As prefera o vopsea calitativa, care sa se intinda compact si care sa poata fi usor de intretinut (lucioasa). Ce imi recomandati?

Multumesc anticipat!
Succes tuturor in proiectele voastre!

Intrebare de la Dan, pe adresa redactiei: Doresc sa reconditionez niste usi cu cadru de lemn – ce tratament sa folosesc?

2 răspunsuri la “Ce tratament sa folosesc pentru reconditionarea unor usi de lemn?”

Păcat că v-ați chinuit cu șpaclu,numai vorbesc de arderea vopselei.Pentru viitor dacă mai aveți uși de reperat cumpărați Decanol care ajută la decojirea vopselei vechi.Aveți instrucțiunile pe flacon și pe care dacă le urmați obțineți un rezultat rapid și eficient. Dacă deja le aveți curățate,trebuie să cumpărați vopsea pe bază de ulei (dacă se mai găsește ) sau pe bază de rășini alchidice dar trebuie în prealabil dat cu grund pentru lemn,care este compatibil cu vopseua. Puțină lume știe că grundul este foarte important în acest proces tehnologic.Niciodată nu vopsiți lemn natur direct cu vopsea.Baza (grund în germană ) este foarte importantă.

Multumesc mult pentru informatii!

Nu am curatat mecanic decat tocurile a 3 usi (din 9) 🙂 asa ca sfaturile au venit la timp! Multumesc foarte mult!

Voi grundui inainte de a vopsi!

Imi puteti recomanda si o vopsea buna calitativ, va rog?

Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *